2018.10.20. 19:56
Csúcsszezon a savanyítóüzemben
A helyi savanyítóüzemben az idén a korábbi kapacitásnál jóval nagyobb mennyiségű zöldséget dolgoznak fel.
Az elmúlt hónapokban közel 12 tonnányi zöldséget, uborkát, paprikát tartósítottak Fotó: Berán Dániel
A csúcsszezon megkezdődött, a napokban több tonna káposzta érkezett a különböző településekről, amelynek savanyításához hozzákezdtek. Az elmúlt hónapokban közel 12 tonnányi, főként helyben és a környéken termesztett zöldséget, uborkát, paprikát tartósítottak.
Valyon László, a község polgármestere arról tájékoztatott, terveik szerint a tárolókapacitást is bővítik, mivel termékeik iránt egyre nagyobb a kereslet. Idén több élelmiszeripari kiállításon vettek részt, s szép sikereket arattak. Az ivádi savanyúságok nemcsak a közétkeztetésben hasznosulnak, hanem a pályázati úton nyert kisteherautónak köszönhetően egyre több kiskereskedelmi egységnek szállítanak. Mivel az önkormányzat és az üzem dolgozói sikeresen teljesítették a belügyminisztérium vállalkozással kapcsolatos kritériumait, ezért a nyolcmilliós járművön kívül további tizenhárommilliós fejlesztési támogatást kapott a falu az üzem eszközeinek korszerűsítésére, felújítására.