Ivád

2018.10.20. 19:56

Csúcsszezon a savanyítóüzemben

Címkék#savanyító

A helyi savanyítóüzemben az idén a korábbi kapacitásnál jóval nagyobb mennyiségű zöldséget dolgoznak fel.

B. K.

Az elmúlt hónapokban közel 12 tonnányi zöldséget, uborkát, paprikát tartósítottak Fotó: Berán Dániel

A csúcsszezon megkezdődött, a napokban több tonna káposzta érkezett a különböző településekről, amelynek savanyításához hozzákezdtek. Az elmúlt hónapokban közel 12 tonnányi, főként helyben és a környéken termesztett zöldséget, uborkát, paprikát tartósítottak.

Az elmúlt hónapokban közel 12 tonnányi zöldséget, uborkát, paprikát tartósítottak Fotó: Berán Dániel

Valyon László, a község polgármestere arról tájékoztatott, terveik szerint a tárolókapacitást is bővítik, mivel termékeik iránt egyre nagyobb a kereslet. Idén több élelmiszeripari kiállításon vettek részt, s szép sikereket arattak. Az ivádi savanyúságok nemcsak a közétkeztetésben hasznosulnak, hanem a pályázati úton nyert kisteherautónak köszönhetően egyre több kiskereskedelmi egységnek szállítanak. Mivel az önkormányzat és az üzem dolgozói sikeresen teljesítették a belügyminisztérium vállalkozással kapcsolatos kritériumait, ezért a nyolcmilliós járművön kívül további tizenhárommilliós fejlesztési támogatást kapott a falu az üzem eszközeinek korszerűsítésére, felújítására.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában