Melegedjünk fűszerekkel!

2018.11.24. 13:03

Tartsa melegen szervezetét: ezek a legjobb fűtő hatású élelmiszerek

Sok olyan élelmiszer áll rendelkezésünkre, melyek segítik szervezetünket a hideg elleni harcban. Ezeket a zöldségeket, gyümölcsöket és fűszereket érdemes beiktatni étkezésünkbe.

Heol

Forrás: shutterstock

Az ősz beköszöntével, sokan vannak akik nehezen viselik a hőmérséklet visszaesését. Az örök fázóknak, vagy csak azoknak akiknek nehezen megy az alkalmazkodás a nulla fok közeli hőmérséklethez, készítettünk egy felsorolást, mivel is könnyíthetnek komfortérzetükön. Az alábbiakban összegyűjtöttünk egy csokorravalót a fűtő hatású élelmiszerekből és fűszerekből.

A rendszeres testmozgás mellett fontos, hogy mit viszünk be szervezetünkbe, fűtő hatású zöldségek a következők lehetnek, cékla, káposzta, sütőtök, hagyma, és a hüvelyesek is ide tartoznak.

Gyümölcsök közül a szilva és a gránátalma segíthet, a déli gyümölcsöket viszont nem árt kerülni mert ezek hűtő hatással bírnak. Az olajos magvak, a dió a mogyorófélék és a gesztenye is kiváló csemege a téli hónapokban, szintúgy mint a teljes kiőrlésű pékáruk.

Végezetül a fűszereket is érdemes megemlíteni, melyeket ételeinkbe, illetve forró teánk alapanyagaként is kitűnően használhatunk. A fahéj, ánizs, kardamom, gyömbér, szegfűszeg és szerecsendió felhasználásával mennyei, adventi hangulatú teát készíthetünk, a curry, fekete bors, kurkuma és természetesen a fokhagyma, ételeinkhez hozzáadva fejti ki melegítő hatását.

Kezdőképünk illusztráció Fotó: Shutterstock

Forrás: mindmegette.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában