építkezés

2019.01.18. 11:30

Cölöpökre épül majd az új hatvani sportcsarnok

Több mint egy hete felvonultak a munkagépek a területen. Elkezdődhetett a sportcsarnok építése, amely során rekordokat is felállíthat a kivitelező.

Tari Ottó

A gépek folyamatosan dolgoznak. A tervek szerint októberre állnia kell az épületnek, jövő év elejére pedig belül is minden teljesen elkészül – hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amelyre a helyiek által már régóta várt sportcsarnok építése kapcsán tartottak a településen.

Antalóczy Péter, a Hatvani Kézilabda és Szabadidő Sport Egyesület elnöke közölte: a tervezésnél azt tartották szem előtt, hogy a kézilabda mellett egyéb sportágaknak és más rendezvényeknek is helyszínt biztosítson a csarnok. A tízméteres belmagasságnak köszönhetően akár nemzetközi röplabdamérkőzéseket is lehet majd itt játszani.

Antalóczy Péter, Horváth Richárd és Eged Máté Fotó: Albert Péter / Heves Megyei Hírlap

– Több mint 18 ezer négyzetméteres területen zajlik az építkezés, a csarnok alapterülete 2400 négyzetméter lesz – tájékoztatott Eged Máté, a kivitelezést végző Variabau Kft. ügyvezetője. Elmondta: a férőhelyek száma ezeregyszáz, amelyekből csaknem százat mobil lelátón alakítanak ki. Az épület háromszintes, raktárakkal, öltözőkkel, büfével, orvosi szobával és irodákkal ellátott. Építenek parkolókat, kerékpártárolókat, buszmegállókat is, kialakítanak továbbá négy elektromostöltő-állomást. Mivel a terület a Zagyva árterében található, ezért cölöpalapozást terveznek. Az építők számára a legnagyobb kihívás egy rekordméretű, 47 méter hosszúságú betontartó beépítése lesz, ami a legnagyobb méretű hasonló elem az országban.

Horváth Richárd polgármester utalt arra, miszerint hosszú évek óta dolgoznak azon, hogy megvalósuljon a sportcsarnok, és most végre elkezdődhetett az építkezés. A létesítmény megvalósításának a költsége összesen 3,6 milliárd forint, s a kormány többszöri támogatásának eredményeként a hatvaniaknak nem kerül egy fillérjükbe sem az építkezés.

– Nagyon sok munka és kitartás van amögött, hogy most itt lehetünk – közölte a polgármester, hozzátéve: a beruházás az önkormányzat és a Hatvani Kézilabda és Szabadidő Sport Egyesület összefogásának eredménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában