SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ

2019.01.22. 19:56

Vérfrissülés a gyöngyösi kultúrában

Tavaly a művelődési ház nemcsak 40 éves jubileumát ünnepelte, hanem nonprofit szervezetté is vált.

H. É.

A város és a térség életében negyven éve tölti be a Mátra Művelődési Központ kultúraőrző és -átadó szerepét a színművészet, a képző- és fotóművészet, a tánc- és folklórértékek centrumaként. Az idén mozgalmas év lesz, a keddi sajtótájékoztatón kiderült, hogy az intézmény, s a programok is megújulnak.

Célunk, hogy igényes kikapcsolódást és kulturált szórakozást biztosítsunk, hangsúlyozta keddi sajtótájékoztatóján a GYÖNGYÖK – Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft. ügyvezetője. Ábry Zoltán kifejtette, a találkozó apropója a megújult kiadványuk, a Műsoroló arculatváltozásának bemutatásán túl a színes és minden korosztályt kiszolgálni igyekvő éves programkínálatuk is.

Ismert, tavaly a művelődési ház nemcsak 40 éves jubileumát ünnepelte, hanem nonprofit szervezetté is vált. A változástól újdonságot váróknak a vezető elárulta, több színházi estét terveznek, s a gyermek-, ifjúsági előadásokon, klubdélutánokon túl az időseknek havonta kedveskednek egy nótacsokor-összeállítással. Az Úton rendezvénysorozattal ismert pszichológusok, szakértők előadásait hallhatja a közönség.

A sajtótájékoztató résztvevői Fotó: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Simon Lajos, a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház igazgatója szólt arról, hogy vendégfellépőkként a családi matinéken túl az ifjúsági és a felnőtt korosztályt is megszólítják majd darabjaikkal. Venyige Sándor, a Veres1 Színház igazgatója pedig tegnap este telt házas előadást hozott a művelődési házba. Kiderült, negyedszer léptek fel itt és a következő évadban is több darabot hoznak.

Zenei vonalon is lesz az idén frissülés, a város vendége lesz Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára, aki a Hangszert a kézbe! ingyenes programmal ígért felejthetetlen élményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában