Egységben A Városért Egyesület

2019.03.13. 15:33

Egy óra ingyenes parkolásért harcolnak

Amennyiben a népszavazás sikerrel jár, 2020. január 1-től vezetnék be az intézkedést.

Süli K.

Népszavazási kezdeményezést adott le a helyi választási irodában az Egységben A Városért Egyesület (EVE) – jelentette be sajtótájékoztatón Mirkóczki Ádám, az EVE polgármester jelöltje. A Jobbikos országgyűlési képviselő elmondta, egy régi-új javaslatról szeretnék ha dönthetne a város lakossága, arról, hogy napi egy óra ingyenes parkolás illessen meg minden helybélit. Kiemelte, céljuk a helyiek gyors és hatékony ügyintézésének elősegítése, és hogy ezáltal mentesítsék a belvárost az autók jelentős részétől. Hiszen ha egy óra alatt elintézik teendőiket, nem jönnek vissza egy nap többször is a belvárosba.

A politikus hozzátette, ha a népszavazás sikerrel jár, 2020. január 1-től vezetnék be az intézkedést. Mint mondta, a kezdeményezést először a választási irodának, majd a választási bizottságnak kell jóváhagynia, ezt követően a városvezetőnek kell a közgyűlés elé terjesztenie, ahol szavazni kell róla. Aláhúzta, ha van rá politikai szándék, késő tavasszal, vagy akár már kora nyáron is megvalósulhatna a népszavazás.

A bejelentésre reagált az Fidesz Egri Szervezetének elnöke. Martonné Adler Ildikó szavai szerint a bevándorláspárti ellenzék kampányfogása a népszavazási kezdeményezés, már az előző választási kampányban is csináltak hasonlót. Aláhúzta, az elmúlt hónapokban az ellenzéki képviselőknek sem észrevételük, sem pedig hozzászólásuk nem volt a város közlekedési koncepciójához, ezért hiteltelen, hogy hirtelen kampányolni kezdenek a témában. Szerinte ennek a kampányfogásnak a célja pusztán az adatgyűjtés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában