eger

2019.03.01. 14:30

Hamarosan indul a Stadion utca teljes felújítása

Március 6-án indul az egri Stadion utca felújítása.

HEOL

Ez a beruházás – a Bródy utca jelenleg is zajló megújításához, vagy a Barkóczy és Almagyar utcák korábbi felújításához hasonlóan – a Miniszterelnökségtől elnyert egymilliárd forintos közterület-fejlesztési programunk egyik jelentős eleme – tájékoztatta portálunkat Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala pénteken. A kivitelezés nem jelent egyből teljes lezárást: a munka a fokozatosság elve szerint halad majd előre.

Mint írják, a kivitelező már a jövő hét elején átveszi a munkaterületet és felvonul, munkagépek mozgására tehát már hétfőtől lehet számítani, ám ez még érdemben nem érinti a belvároshoz közeli utca forgalmát.

Szerdán kezdődik el az érintett lakosoktól és a stadionba, Érsekkertbe érkezők részéről türelmet, megértést igénylő időszak. Előbb a park és a Szentmarjay Stadion előtti területet bontják fel nagy erőkkel, az utca más részein pedig a közmű-felújítást előkészítő, kutató árkokat nyitnak a munkások. Ez utóbbi még nem jelent különösebb zavart a közlekedésben, így az első napokban mind a Szálloda utca, mind a Deák Ferenc út felől megközelíthető lesz a terület. A gyalogos átmenő forgalmat folyamatosan, a teljes rekonstrukció idején biztosítani fogja a kivitelező.

A sportlétesítmények megközelítését az Érsekkert túloldaláról biztosítják. Az autósoknak az Ady Endre utcai, ingyenes parkolók használatát javasoljuk. (Indokolt esetben – az Egri Városi Sportiskolával együttműködésben – a salakos pályára is beengedik a gépjárműveket.)

A több mint 30 fejlesztést jelentő, egymilliárdos egri fejlesztési program keretében a Bródy utca megújítása mellett a napokban elkezdődött az útépítés a Fertőbánya utcában, emellett járdát építenek a Szövetkezet utcában és már zajlik a Gerle-közi (Könyök utcai) fejlesztés is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában