megmérettetés

2019.03.19. 17:52

Ismét német szépkiejtési versenyt rendeztek Egerben

A megmérettetésen 19 tanuló vett részt, 9 helyi iskolából.

Sz. K.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

EGER Nyolcadik alkalommal rendezték meg a dr. Habis György német szépkiejtési versenyt az Egri Szakképzési Centrum Kereskedelmi, Mezőgazdasági és Vendéglátóipari Szakközépiskolában kedden. Dr. Habis György az iskola jogelődjének német szakos nyelvtanára is volt. A versenyzőket Habis László polgármester, a néhai egri pedagógus, s nyelvtanár fia köszöntötte.

A két fordulós versenyen hozott és kötelező szöveggel indultak a diákok
Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

– Édesapám a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen tanult, s doktorált. Évtizedeken át tanított Eger középiskoláiban, fontosnak tartotta a magyar nyelvet, s annak oktatását, tanulását. Az egri orvostársadalmat hozzásegítette a külföldi szakirodalom tanulmányozásához, német, angol szaklapok fordításához – mondta.

Kiemelte, a német háttérbe szorult az elmúlt évtizedben, de egy olyan idegenforgalmi, ipari városban, ahol német befektetők vannak, fontos, hogy a fiatalok németül tanuljanak, s tudásuk minősége nemzetközi szintű legyen. Egy ilyen vetélkedő ezt is segíti. Ezt követően Lakatos Róbert, az Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium egykori diákja tavalyi győztesként emlékplakettet vehetett át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában