Egri csillag

2019.03.15. 20:00

Ünnepélyes borkóstolóval indult az Egri Tavaszi Fesztivál

Közel húsz termelő mutatta be 2018-as évjáratú Egri Csillag nedűjét pénteken a Líceumban, a IX. alkalommal megrendezett Egri Csillag fellövésen.

Süli K.

A program a március 15-i városi rendezvények záróeseménye, és egyben az Egri Tavasz Fesztivál nyitánya is volt. A megjelenteket elsőként Habis László köszöntötte. A polgármester kiemelte, bár a város az elmúlt évszázadokban rengeteg értékel halmozott fel, mégis a bor az, ami ezeket keretbe foglalja, az egri borokra minden helyi büszke lehet.

Liptai Kálmán, az Eszterházy Károly Egyetem rektora aláhúzta, megtiszteltetés számukra, hogy a borászok már hazajárnak az egyetemre, és külön öröm, hogy az intézmény saját nedűjét is bemutathatja.

Habis László a vitézeket is megkínálta az Egri Csillaggal Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Az Egri Borút Egyesület elnöke, Lőrincz György arról szólt, hogy az Egri Csillag megszületése közösségi akarat gyümölcse, és köszönetet mondott a borászoknak áldozatos munkájukért.

 

Az ünnepélyesen felbontott magnum palackba ezúttal a Besenyei Borház nedűje került, s a poharak első koccanásával kezdetét vette az Egri Tavaszi Fesztivál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában