Család- és Karrierpont

2019.04.15. 15:50

A családbarátságról szóltak az előadók Egerben

A polgármesteri köszöntő után a résztvevők két családbarát munkahelyről, az Egri Törvényszékről és az Aventics Hungary Kft.-ről hallgathattak meg előadásokat.

M. H.

– A családbarátság az egyik legfontosabb feladata a kormányzatnak, az önkormányzatnak illetve a munkaadóknak – e gondolattal köszöntötte az érdeklődőket Habis László, a város polgármestere a Család- és Karrierpont hétfői bemutatásán. Mint mondta, ahhoz, hogy ez tartalmat kapjon, még sokat kell tenni.

– Komplex feladatról van szó, beleértendő például a védőnői szolgálat fejlesztése, a szűrőprogramok kezdeményezése vagy a védőoltási programok – fejtette ki. – Ilyen feladat még a gyermekintézmények működtetése, de e kategóriába sorolom a jegyes- vagy a babacsomagot is.

Szavai szerint az egyik fő kérdés, hogy a nők milyen módon tudnak szülés után visszailleszkedni a munka világába.

A polgármesteri köszöntő után a résztvevők két családbarát munkahelyről, az Egri Törvényszékről és az Aventics Hungary Kft.-ről hallgathattak meg előadásokat, ahol évek óta folyamatosak a családbarát kezdeményezések, s jó gyakorlatok. A program kerekasztal-beszélgetéssel zárult, amelynek a témája a családbarát munkahely volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában