Egri Borvidéki Borversenyek

2019.04.19. 18:56

A Thummerer Pincészet volt a legsikeresebb a borversenyen

Meghatározó borvidékké vált az egri.

V. O.

Harmincöt termelő 194 mintát küldött be, ami rekord az Egri Borvidéki Borversenyek történetében. Idén huszonharmadszor mérettek meg a nedűk, közülük 83 fehér-, 19 rozé- és 92 vörösbor volt.

A bírálók hét kategóriában értékeltek, vitás esetben a csúcs zsűri döntött, a kategóriagyőzteseket is ők választották ki. Annak elnöke Földesi Gyula, a budafoki Soós István Borászati Szakképző Iskola igazgatója volt

Földesi Gyula évek óta visszajár e borversenyre, de az ország több más borvidékén is bírál. Elmondta: örömmel tapasztalja, hogy évről évre több és jobb bor érkezik az egri borvidék legfontosabb megméretésére, amely ma már olyan magas színvonalat képvisel, hogy amelyik bor itt jó eredményt ér el, az más versengéseken is a legjobbak közé kerül. A fogyasztók, a vásárlók is bízhatnak abban, hogy a palackon megjelenő érem valódi minőséget jelent. Az is jól érzékelhető, hogy mára az egri az ország meghatározó borvidékévé vált a borászok minőségi munkájának köszönhetően.

A zsűri két nagy arany-, 44 arany-, 132 ezüst- és nyolc bronzérmet osztott ki. A legeredményesebb borászat a Thummerer Pincészet lett hét aranyéremmel, hat ezüstöt is begyűjtött.

Egri Borvidéki Borverseny Kategóriagyőztesei: a legjobb fehér bor: Gál Lajos Pincészet, Kántor-tag Olaszrizling Grand Superior2016. A legjobb Egri Csillag bor: Gál Lajos Pincészet, Kamra-völgy Egri Csillag Grand Superior 2018. A legjobb Rozé bor: Varsányi Pincészet Kft., Felső-magyarországi Cabernet Rosé2018. A legjobb Debrői Hárslevelű bor:Varsányi Pincészet Kft., Debrői Hárslevelű 2017. A legjobb Vörösbor: Juhász Testvérek Pincészete, Juhászvin Kft., Egri Cuvée 2016. A legjobb Egri Bikavér bor: Thummerer Vilmos, Thummerer Egri Bikavér 2015. A legjobb Desszert bor: Tóth és Tóth Debrői Borok, Debrői Hárslevelű Superior2017.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában