turizmus

2019.04.01. 11:30

Egyre több a szállás az Eger környéki kistelepüléseken

Dübörög a lakáspiac, a városokban jellemzően pillanatok alatt elkelnek az eladásra szánt ingatlanok, de sok Eger környéki kistelepülésen is hasonló a helyzet. Azonban egyre gyakoribb, hogy a tulajdonosok nem költöznek be ezekbe, hanem turisztikai célokra hasznosítják az épületeket. Körbekérdeztünk, hogy állnak szálláshelyekkel a környékbeli falvak.

Süli Kinga

A csodás természeti adottságokkal bíró Szarvaskőben évről évre nő a szálláshelyek száma

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Márkus Attila

Szarvaskőben évek óta emelkedik a lakosságszám, és egyre többen keresnek házat befektetési célból is. A településen idén jelentős fejlesztések várhatók, amely még tovább növelheti a falu vonzerejét.

– Folyamatosan érdeklődnek az önkormányzatnál eladó ingatlanokról, nem ritka, hogy kifejezetten turisztikai célra keresnek házat. Mi természetesen örülünk ennek, szeretnénk minél több látogatónak megmutatni a településünket. Jelenleg hat szálláshelyünk van, de idén várhatóan megnyit még egy vendégház, és több ingatlant is felújítanak, amit később szálláshelynek szánnak. Egy befektető pedig a volt turistaszállót szeretné hasznosítani, ahol várhatóan éttermet is nyit majd. De mindezeken felül is rendszeresen vannak érdeklődők, aki kifejezetten befektetési céllal keresnek házat – számolt be lapunknak Szabóné Balla Marianna polgármester.

A csodás természeti adottságokkal bíró Szarvaskőben évről évre nő a szálláshelyek száma
Fotó: Márkus Attila / Heves Megyei Hírlap

Noszvajon az utóbbi években számos szálláshely nyílt. Több helybeli döntött úgy, hogy vendégházat nyit, és számos exkluzív szállást is építettek befektetők. Ez a tendencia várhatóan tovább folytatódik, mivel a település évről évre egyre több látogatót vonz, s programjaik sora is folyamatosan bővül.

Andornaktályán évekig csak egyetlen szálláshely üzemelt, ám az utóbbi években négyre emelkedett a számuk. Vámosi László településvezetőtől megtudtuk, további bővülés várható.

– Egy befektető három új apartmanházat fog építeni a már meglévő vendégházaink mellé. Mivel szeretnénk egy ipari parkot, fontos, hogy legyenek szálláshelyeink is, ahol például a befektetők meg tudnak szállni. Örülünk, hogy van, aki ilyen területen fantáziát lát a településben, mi pedig a jövőben nagyobb hangsúlyt szeretnénk fektetni arra, hogy programlehetőségeket is biztosítsunk a látogatóknak. Teljesen megújul majd a Nagykertünk, és új nagyrendezvényeket is tervezünk – részletezte Vámosi László,

Egerszalókon gombamód épülnek az újabb apartmanok és vendégházak. Nem ritka, hogy egy-egy ingatlant alakítanak át szálláshellyé befektetők, kevés is már az eladó ház a településen. A telkek is gyorsan elkelnek, Eger közelsége és persze a helyi fürdő vonzza az újabb és újabb befektetőket.

Nagytályán a település vezetése úgy döntött, hogy a faluházukban alakítanak ki vendégszobákat, ezek lesznek az első szálláshelyek a településen. Orosz József polgármester elmondta, fontosnak érezték, hogy ha a testvértelepülésükről érkeznek látogatók, el tudják szállásolni őket megfelelő körülmények között, de turistákat is szívesen fogadnak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában