mozgalom

2019.04.16. 15:57

Előadók jelentkezését is várják a TEDxEgerre

A limitált férőhelyekre való tekintettel érdemes időben jegyet vásárolni.

L. R.

Molnár Roland, a szervező Labor Egyesület elnöke Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Megosztásra érdemes gondolatok – ez bújik a TED rövidítés mögött, mely bő harminc év alatt világszerte ismert mozgalommá nőtte ki magát azzal a céllal, hogy az ösztönző, jövőbe mutató, inspiratív eszméknek, történeteknek színteret és széles közönséget adjon. A kezdeményezés népszerűségét látva az amerikai konferencia szervezői úgy döntöttek, a TED-szellemiséget kiterjesztve lehetőséget adnak, hogy világszerte bárhol szerveződhessenek a mozgalom elveinek megfelelő, helyi volumenű, nonprofit események – így született meg a TEDx, mely idén november 16-án Egerben is megnyitja kapuját az érdeklődő közönség előtt.

– A mozgalom színvonalát jól mutatja, hogy a TED színpadán olyan legendák is megszólalnak, mint Bill Gates, és valamennyi előadás felvétele felkerül a TED milliók által követett online felületére – mutatott rá az esemény jelentőségére Molnár Roland licencgazda, aki a Labor Egyesület elnökeként is kiveszi a részét a szervezésből. Köszönetet mondott a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamarának, akik készséggel beálltak az ügy mögé.

– Feladatunknak tartjuk megmutatni, hogy vidéken is megőrizhető a fejlődés képessége, a TEDx filozófiája pedig nagyon is alkalmas erre – hivatkozott az együttműködésre File Sándor, hozzátéve: büszkék rá, hogy a térségben ilyen nívójú esemény valósulhat meg.

November 16-án tíz-tizenkét előadó állhat majd az Uránia színpadára, a létszám azonban még nem teljes, így további jelentkezőket is várnak, akik rövid, érdekes, szellemes előadás formájában tárhatják gondolataikat a száz fős közönség elé. – A leendő előadók komoly „kiképzésen” vesznek majd részt, a felkészülés próbák, értékelések során át zajlik – hívta fel a figyelmet Weil Zoltán, az esemény kurátora.

Molnár Roland, a szervező Labor Egyesület elnöke Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A három felvonás alatt tíz-tizenkét perces, közérthető, tartalmas előadásokat láthat majd a közönség, a szünetekben pedig büféasztal és az Ethnofil zenekar zenei aláfestése mellett ismerkedhetnek a megjelentek.

A keddi sajtótájékoztatón Koklács Kata producer felhívta a figyelmet, a limitált férőhelyekre való tekintettel érdemes időben jegyet vásárolni, ugyanakkor önkéntesek jelentkezését is várják a novemberi eseményre. Előadónak a tedxeger.com honlapon keresztül lehet jelentkezni, és ugyanitt várják a javaslatokat is, ha Eger környéki, inspiratívan alkotó, gondolkodó ismerősünket szeretnénk a TEDxEger színpadára ajánlani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában