verseny

2019.04.04. 20:45

Helyesírási tudásukat mérték össze Egerben

A megye minden szegletéből érkeztek tanulók a versenyre.

Süli K.

Mintegy száz megyei diák mérte össze helyesírási tudását csütörtökön a megyeszékhelyen. Az Eszterházy Károly Gyakorlóiskola és Pedagógiai Intézet valamint az Eszterházy Károly Egyetem Magyar Nyelvészeti Tanszéke által meghirdetett helyesírási versenyen a megyei iskolák legjobbjai mérettettek meg egymással, feladatlapot töltöttek ki, valamint tollbamondást is kellett írniuk.

A versenyt Dr. Varga Gyula nyelvész, főiskolai tanár nyitotta meg. Elmondta, egy magyartanárnak mindig szívmelengető látni, ha ennyi fiatal érdeklődik a magyar helyesírás iránt, nagy értéke a rendezvénynek, hogy ennyi tanulót tud megmozgatni. Hozzátette, a már hagyománnyá vált versenynek köszönhetően a Gyakorlóiskola mára a helyesírás megyei központjává vált.

A versenyen három kategóriában mérték össze tudásukat a tanulók, az 5-6., a 7-8., valamint a 9-10. évfolyamos diákok csaptak össze, minden kategóriában harminc feletti volt a résztvevők száma. Az eredményhirdetést a tervek szerint még ebben a hónapban megtartják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában