KEF

2019.04.16. 19:44

Összefogást akarnak a drogozás ellen Egerben

Megújul az egri Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF).

Süli K.

A szervezet a jövőben kiemelt hangsúlyt fektet a lakossággal, a fiatalokkal, a médiával és a drogproblémával közvetetten foglalkozó szakemberekkel való együttműködésre, kommunikációra – jelentette be kedden sajtótájékoztatón Tóth Róbert. A KEF elnöke hozzátette, a droghasználat összetett társadalmi jelenség, a megoldásához széles körű összefogásra szükséges. Nem elég azt egy-egy intézménytől, ágazattól remélni.

Tóth Róbert elmondta, a KEF idén is változatos programokkal készül mind a lakosság, mind pedig a szakemberek számára. A fiatalokat célozza meg a Szenvedélyes Teaház, ahol szakemberek kínálnak beszélgetési lehetőséget a droghasználatról és annak következményeiről. A kábítószer-fogyasztás elleni világnapon idén előtérbe kerül majd a média szakembereinek érzékenyítése, az őszi Tiszta Élvezet napon pedig a szakemberek és a fiatalok szélesebb körű elérése lesz a céljuk.

Utóbbi eléréséhez a KEF egy videópályázatot is hirdetett, amelyen tizenkét és húsz év közöttiek indulhatnak. A jelentkezőknek videót kell készíteniük egy, a függőségről szóló témában, s a legjobbakat értékes nyereményekkel jutalmazzák. A videók leadási határideje május 20-án este hat óra, a nyertes műveket ünnepélyes keretek között mutatják majd be a kábítószer-fogyasztás elleni világnapon. A pályázat pontos részletei az eger.hu weboldalon találhatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában