2019.05.21. 07:00
Az élelmiszerek manapság
Manapság szinte egyik élelmiszer sem az, aminek látszik – állítják a hozzáértők.
Így a „szűz” olívaolajat olcsóbb alapanyagokkal öntik fel, a parmezánnak hitt sajtunk faforgácsot tartalmazhat, az őrölt kávéhoz szinte minden hasonló állagú és színű port – akár gallyakat, kukoricát is – hozzáadhatnak, a „narancslét” pedig olykor répacukor, kukoricaszirup, kálium-szulfát, grapefruitdarabok és más összetevők keverékéből állítják elő. Jómagam inkább bele sem gondolok, mi mindent etetnek meg velünk. A hozzáadott anyagokról szóló listát el sem olvasom, de a biztonság kedvéért nem dobom el a kertben a parizert, nehogy szójafa nőjön ki belőle.
Kezdőképünk illusztráció Fotó: Shutterstock