napindító

2019.05.21. 07:00

Az élelmiszerek manapság

Manapság szinte egyik élelmiszer sem az, aminek látszik – állítják a hozzáértők.

T. O.

Így a „szűz” olívaolajat olcsóbb alapanyagokkal öntik fel, a parmezánnak hitt sajtunk faforgácsot tartalmazhat, az őrölt kávéhoz szinte minden hasonló állagú és színű port – akár gallyakat, kukoricát is – hozzáadhatnak, a „narancslét” pedig olykor répacukor, kukoricaszirup, kálium-szulfát, grapefruit­darabok és más összetevők keverékéből állítják elő. Jómagam inkább bele sem gondolok, mi mindent etetnek meg velünk. A hozzáadott anyagokról szóló listát el sem olvasom, de a biztonság kedvéért nem dobom el a kertben a parizert, nehogy szójafa nőjön ki belőle.

Kezdőképünk illusztráció Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában