Börtön a Városért

2019.05.14. 14:46

Fogvatartottak dolgoztak az egri kórház épületében

A Heves megyei Büntetés-végrehajtási Intézet és az egri kórház együttműködésének köszönhetően az elmúlt évek alatt több alkalommal segítettek női és férfi fogvatartottak a környezet rendbetételében, szépítésében.

M. H.

A Börtön a Városért akció keretében kedden délelőtt a kórház irgalmasrendi épületének pincéit tette rendbe négy férfi fogvatartott, akik lomtalanítottak, kitisztították a helyiségeket – tájékoztatott Szegedi Erzsébet, a kórház sajtóreferense.

Újra dolgoztak az egri börtön fogvatartottjai Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Az egri börtön 2008-ban indította a programot, azóta ötezer órát dolgoztak a városért. A büntetés-végrehajtási intézet Börtön a városért program keretében járul hozzá a Markhot Ferenc Kórház környezetének szépítéséhez. Simon Tamás, bv. őrnagy korábban elmondta, a fogvatartottak akarnak és tudnak tenni a közösségért, a börtön szerves része a városnak, a lelkesedés pedig töretlen. Legutóbb a március 15-ei ünnep alkalmával dolgoztak az elítéltek, ugyanis már megszokott, hogy néhány nappal az ünnep előtt rendbe teszik a Petőfi téri emlékmű környékét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában