vizsgálat

2019.05.31. 11:34

Hatvani bűz: kiderült, szennyvíz került a rendszerbe

Megtörtént a mintavételezés, aminek alapján egyértelműen megállapítható, hogy szennyvíz került a csapadékvíz-elvezető rendszerbe – jelentette ki a képviselő-testület legutóbbi ülésén a polgármesteri hivatal műszaki és városfejlesztési irodavezetője.

T. O.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Albert Péter

Bíró József önkormányzati képviselő kérdésére Schósz Gabriella közölte: a bevezetés helye és módja nem ismeretes, pillanatnyilag ezeket igyekeznek feltárni. A vízminta hivatalos eredménye a napokban meglesz, s ezt követően értesítik a katasztrófavédelmi hatóságot – tette hozzá.

Mint elsőként lapunk megírta, felvetődött, hogy a városban tapasztalható bűzt nem kizárólag a környékbeli cégek tevékenysége okozhatja. Többen úgy vélekednek, ennek előidézője lehet az is, hogy ismeretlenek illegálisan rákötötték a szennyvizüket a csapadékvíz-hálózatra, ezért tapasztalható büdösség például a Petőfi utca, valamint a Gódor Kálmán és a Ratkó József utcák környékén is. Mindez nem azt jelenti, hogy ezeken a helyeken kötöttek a rendszerre, de a szag itt kerül a levegőbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában