Bemutató

2019.05.09. 14:15

Kulcskeresők – újabb izgalmas bemutatóra készül az egri társulat

Örkény István Kulcskeresők című tragikomédiáját május 10-én mutatja be a Gárdonyi Géza Színház Csurulya Csongor rendezésében.

Heol

Egy vígjáték, abszurd helyzetbe ágyazva, melyben tulajdonképpen egy családon keresztül egy nép lelkét ismerhetjük meg, illetve a hitnek a lélekre gyakorolt hatását…Ennyi...csak közben eltelik egy este, megismerjük a szereplők véleményét egymásról, és kimondatnak olyan mondatok a szoros egymásrautaltságban, melyek nem engedik meg nem történtté, felejthetővé tenni az estét. Egy olyan történelmi parabola, melyet, ha megfelelő szempontból és távlatból figyelünk, rávilágít történelmünk sarokpontjaira.

A siker lehetőségét magában hordozó Fóris, az őt támogató feleség és lány, a hitetlen „józan„ vejjelölt”, a sorsszerű Bolyongó, mind-mind olyan figurák, melyek ismerősek a környezetünkből, illetve annak a bizonyos „színházi görbe tükörnek″ a segítségével önelemzésre késztet bennünket, úgy alkotókat, mint nézőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában