szálláshelyek

2019.08.17. 07:00

Megtelnek a hotelek a hosszú hétvégén, Eger ismét a top belföldi városok között szerepel

A naptár alakulása miatt a szokásosnál több lehetőségünk lesz egy kicsivel hosszabban ­pihenni, több időt családi körben tölteni. Ilyen lesz ez a mostani hétvége is, kíváncsiak voltunk, megyénk szállodái, apartmanjai mennyire telítettek.

Molnár Helga

Forrás: Shutterstock

– Szinte teljes telt házzal működünk majd az augusztus 20-ai hosszú hétvégén, már csak néhány hely kiadó – tudtuk meg Hegedűsné Őzse Enikőtől. Az egri Hotel Imola Platán értékesítési vezetője elmondta, a magyar vendégek jellemzően két-három napra foglalnak szálláshelyet. Mint mondta, inkább hazai vendégek érkeznek hozzájuk, illetve törzsvendégek.

– Mivel Magyarország első felnőttbarát szállodája vagyunk, így jellemzően párok érkeznek hozzánk – fűzte hozzá Hegedűsné Őzse Enikő. Aláhúzta, a kiemelt időszakokban, így e hétvégén is, változatosabb programokkal várják vendégeiket, ilyenek például a különleges szaunaceremóniák, gőzprogramok, ünnepi szobabekészítés, valamint bor- és pálinkakóstolók vagy élő zenés estek.

Hegedűsné Majnár Márta lapunk kérdésére elmondta, a Szallas.hu oldalon leadott szállásfoglalások alapján Eger ismét a top belföldi városok között szerepel.

– Ugyanezt tapasztaljuk a Tourinform-irodában is. Megnövekedett a forgalom, jelentős az érdeklődés Eger iránt, így várhatóan telt ház lesz a városban a hosszú hétvégén. A megyeszékhelyet leginkább a családos magyar vendégek keresik. Egyre többen érkeznek azonban külföldről is, elsősorban Lengyelországból, illetve sokan vannak mellettük még a cseh, szlovák és orosz nemzetiségűek is – részletezte az Eger Városi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Egy egri apartmantulajdonos is pozitív tapasztalatokkal rendelkezik.

– Két szálláshelyet üzemeltetünk, apartmant és kempinget – kezdte Virág Tamás. Hozzátette, az apartmanokat már előre lefoglalták a vendégek, s ezek nagyrészt be is teltek tavasszal. Közölte, a kempinget általában lengyel turisták veszik igényebe, így volt ez már a napokban is.

– Elég sok család érkezik hozzánk, de párok is pihennek nálunk – fűzte hozzá Virág Tamás.

Nemcsak a megyeszékhely szállodái telnek meg ezen a hétvégén, hanem Eger térségének kisebb hoteljei is népszerűek. Ilyen a parádi Erzsébet Park Hotel is.

– Nagyjából végig telt ház lesz. Átlagosan két-három napot töltenek itt, és jellemzően családokkal telik meg a hotel – tájékoztatta lapunkat Szabó Alexandra, a hotel ­marketingmenedzsere hozzátéve, e hétvégén inkább magyar turisták pihennek majd Parádon.

A Mátrába is sokan utaznak

Hoffmann József, a Hotel Ózon Mátraháza tulajdonosa kérdésünkre elárulta, náluk is zsúfolásig megtelik a hotel.

– Nincsenek már kiadó szobáink. Már ezen a héten is így volt, de a jövő héten sem tudunk új vendégeket fogadni. Tovább megyek, ez az állapot egészen augusztus 30-ig fennáll – közölte. Mint mondta, a helyek fele egy hónappal korábban elkel, a másik fele pedig az utolsó két hétben.

– Szinte csak hazai turisták szállnak meg nálunk, elvétve van néhány külföldi foglalásunk. Hozzá kell tennem, sok család piheni ki fáradalmait a hosszú hétvégén, így a kisebbeknek gyerekanimációval, a nagyobbaknak élő zenés estékkel készülünk – számolt be róla Hoffmann József.

Ajánlóképünk illusztráció. Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában