példaértékű

2019.08.02. 09:52

Mindenhol segít, ahol tud a Karitász egri igazgatója és önkéntesei

Példás gyorsasággal segít a villámárvíz sújtotta településeken Árvai Ferenc, a Karitász egri igazgatója és önkéntesei.

B. K.

Az önkéntesekre számíthatnak

Forrás: Katolikus Karitász

A június 23-ai felhőszakadás megyénk több települését sújtotta, a károk helyreállítása ma is sok helyen tart. A Karitász önkéntesei a természeti katasztrófát követően azonnal elindultak, hogy felmérjék több településen a károkat, és bekapcsolódtak a fertőtlenítési és takarítási munkákba.

Mint ahogy arról lapunk is beszámolt, több település – köztük Sirok, Egerszólát, Szajla, Bükkszék és Novaj – számos háza is víz alá kerültek, több útszakasz vált járhatatlanná. A településeken keresztülfolyó patakok, vízfolyások megáradtak és elöntötték a lakóházak pincéit, garázsait, földszinti lakószobáit, melléképületeit. A kritikus napokon a megáradt patakok szennyvízzel keveredtek, egyes településeken több mint fél méter magasságban állt a szennyezett víz.

Az önkéntesekre számíthatnak Fotó: Katolikus Karitász

Árvai Ferenctől megtudtuk, hogy a Karitász vezetőségével egyeztetve magas nyomású mosókat, tisztító-, fertőtlenítőszereket, és falszárító gépeket vittek Szajlára, Sirokra, Bükkszékre és Egerszólátra. Az egri Karitász élelmiszerrel is segítette azokat a családokat, akiknek a háza teljesen elázott. Mivel sok családnak teljesen tönkrementek a bútorai, így a szervezet az ingóságok pótlásába is bekapcsolódott.

A Katolikus Karitász honlapján a napokban jelent meg a hír, hogy Szabolcs-Szatmár megye villámárvíz sújtotta településein is megkezdődött a sérült lakóingatlanok helyre-állítása, amelyen az egri Karitász önkéntesei is segédkeznek. Az első fázisban felmérték a károsult ingatlanokat, Ajakon, Pusztadoboson és Kisvárdán.

Árvai Ferenc, aki napok óta a helyszíneken tartózkodik elmondta, azon családokat segítik elsősorban, akik nem rendelkeztek biztosítással. Már megkezdődött a károk helyreállítása, a lakosság segélyezése. Eddig ötvenhat családon segítettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában