fejlesztések

2019.09.10. 11:30

A jelenlegi diákok a jövő vezetőivé válhatnak majd Gyöngyösön

Közel hétszáz diák kezdte meg a tanévet a Vak Bottyán János Katolikus Műszaki és Közgazdasági Szakgimnáziumban. A szünetben nagyszabású fejlesztések történtek az iskolában.

Hliva Éva

Korszerűbb tanteremben tanulhatnak. Az iskola és a cégek kapcsolata mindkét fél számára gyümölcsöző Fotó: Hliva Éva/Heves Megyei Hírlap

A Vak Bottyán János Katolikus Műszaki és Közgazdasági Szakgimnázium diákjai már megismerkedtek az új és korszerű szaktantermekkel, amelyek berendezését két gyöngyösi cég támogatta, tudtuk meg az intézmény igazgatójától. Benyovszki Péter szerint nem ez az első támogatás.

– Két éve kezdődött el ez a folyamat, amely reméljük, hogy még évekig kitart. Akkor szintén egy, a helyi ipari parkban működő cég segítette az egyik tantermük felújítását. Miután iskolánk egyházi fenntartásúvá vált, folyamatos az épület fejlesztése, mintegy 100 millió forintot fordíthattunk eddig korszerűsítésre. Az önkormányzat pedig az épület gazdájaként további forrást biztosított, így a nyílászárók cseréje is megtörtént – részletezte az igazgató.

A P&G és a VAMAV Kft. által fedezett munkálatok révén a két tantermet teljes festés és csiszolás után klímaberendezéssel, új bútorokkal, digitális táblával, kivetítővel szerelték fel. A tantermek modernizálásához összesen nyolcmillió forinttal járult hozzá a két cég.

Az elektronikai szaktanterem korszerűsítését a higiénés termékeket gyártó vállalkozás gyöngyösi gyára, míg a gépészeti szaktanterem felújítását a vasúti berendezéseket gyártó cég finanszírozta, mely az utóbbi évtizedek óta jelen van a városban. A munkahelyteremtés mellett Gyöngyös sportjában s a kulturális életében is részt vesz, élénkítve azt, tudatta az ügyvezető.

Korszerűbb tanteremben tanulhatnak. Az iskola és a cégek kapcsolata mindkét fél számára gyümölcsöző Fotó: Hliva Éva/Heves Megyei Hírlap

– Cégünk 1951 óta működik Gyöngyösön, a szakgimnáziummal már hosszú évek óta jó kapcsolatot ápolunk, hiszen az intézmény diákjai rendszeresen részt vesznek nálunk gyárlátogatásokon. Pályakezdőként is foglalkoztatjuk őket és diákmunkát is ajánlunk – hangsúlyozta dr. Joó Ervin, a VAMAV ügyvezetője. Elmondta, a munkavállalóik huszonhat százaléka ebben az iskolában végzett, többen vezető pozícióban dolgoznak.

– A jelenlegi diákok a ­­jövő vezetői lesznek – erősítette meg Julien Doussot, a higiénés termékeket gyártó cég, a P&G gyöngyösi igazgatója. Az oktatási intézménnyel ők is évek óta gyümölcsöző kapcsolatban állnak, számos közös program révén. Céljuk, hogy vonzóvá tegyék a diákok számára a multinacionális vállalatot, perspektívát kínáljanak a helyben maradásra, ez az egész régió érdekét szolgálja. Az együttműködés egyik eredményeként már az iskola több egykori kitűnő diákja dolgozik náluk. A cég szerepet vállalt a tehetséggondozásban is a P&G díjjal, amely a legjobb tanulmányi eredményt elért végzősöket jutalmazza. Tavasszal diákok és tanárok utazhattak német tanulmányútra a cég jóvoltából, két gyáregységet látogattak meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában