csatornahálózat fejlesztés

2019.09.12. 17:36

Detken is földbe került az alapcső

Szennyvíztisztító telep és csatornahálózat fejlesztését végzik el Detk, Ludas és Nagyút településeken. A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében megvalósuló beruházás csaknem két és fél milliárd forint összegű.

H. É.

2019.09.12 - AZ „ÉSZAK-MAGYARORSZÁGI SZENNYVÍZELVEZETÉSI ÉS -KEZELÉSI FEJLESZTÉS 16. (ÉMO 16)" CÍMŰ PROJEKT SAJTÓNYILVÁNOS PROJEKTNYITÓ RENDEZVÉNY, alapcsőletétel - Detk - Czímer Tamás - Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czimer Tamas

Már javában tart a településen a csatornahálózat kiépítése. Az alapcső ünnepélyes letétele közben is dolgoztak a munkagépek a községben, ahogy a szomszédos településen, Ludason is. A több milliárd forintos nagyszabású projekt jelenlegi készültségi foka Detken negyven százalékos, Ludason pedig harminc, tudatta a kivitelező cég, az Euroaszfalt Kft. környezetvédelmi igazgatója.

Közös ima után helyezték a földbe az alapcsövet a képviselők és a községvezetők Fotó: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Irtó Krisztián, elmondta, a községben július elején kezdték meg a kivitelezési munkát és a tervek szerint jövő év végén fejezik be, amelyet egy hathónapos próbaüzem követ majd. Detken építik meg a szennyvíztisztító telepet is, ahol a község mellett Ludas szennyvíz-elvezetése is megvalósul. A bekötésre tervezett ingatlanok száma a három helységben összesen 1262. Detken az 551 bekötésből eddig 240 valósult meg, Ludason is jól haladnak, a csaknem 350 házi bekötésből 130-at végeztek el.

Cikkünk folytatását a Heves Megyei Hírlap pénteki számában olvashatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában