szűrőprogram

2019.09.16. 17:30

Egyedülálló szűrővizsgálat indul az egri óvodásoknak

Újabb fontos szűrőprogram indul útjára a városban, ezúttal az óvodások látása kerül fókuszba.

G. Zs.

Fotó: Huszar Mark

A legmodernebb műszerrel fogják a felső korcsoportos óvodások látását vizsgálni a jövőben, időben kiszűrve a gyermekeket érintő leggyakoribb szembetegségeket, így megelőzve a visszafordíthatatlan változásokat. Az Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Markhot Ferenc Oktatókórház közötti együttműködés következő állomásaként hétfőn délelőtt kezdődött meg a nem mindennapi kezdeményezés a Benedek Elek Óvodában.

Pillanatok alatt meg tudják vizsgálni a kicsiket Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A sajtótájékoztató után pár apróságon már ki is próbálták a műszert, útjára indítva ezzel kezdeményezést, melynek részeként 600 gyermeket vizsgálnak meg így a közeljövőben.

Habis László polgármester elmondta, a szemünk, mint érzékszervünk mindannyiunknak fontos. A szűrővizsgálatok épp ezért rendkívüli fontosságúak, már gyermekkorban is. Kiemelte, az óvodai ellátást városstratégia kérdésnek tartják, éppen ezért a megyei kórház igazgatójának kezdeményezésére azonnal igent mondott.

Cikkünk folytatását a Heves Megyei Hírlap keddi számában olvashatják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában