Nemzetközi Kórustalálkozó

2019.09.30. 13:06

Idén is számos kórus lépett színpadra Recsken

Tizenhetedszer rendezték meg múlt szombaton a Fúj, süvölt a Mátra szele Nemzetközi Kórustalálkozót a településen.

B. K.

Fotó: Daniel Beran

Az idén huszadik születésnapját ünneplő Mátrai Visszhangok Vegyeskar szervezte esemény délután fél egykor ökumenikus istentisztelettel kezdődött a római katolikus templomban. Délután a művelődési házban hangversennyel folytatódott, amelyen felléptek Dsupin Pál és Szabó Sándor tárogató művészek, a Kassáról érkező Csermely Kórus, a szerb Csókát képviselő Pannónia Férfikar, a szécsényi Erkel Ferenc Vegyeskar, a Romhányi Dalárda, s a házigazda Mátrai Visszhangok Vegyeskar.

A kórustalálkozó minden évben nagy esemény Recsken Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A határon túlról érkezőket, az előző évekhez hasonlóan, már a találkozó előtti napon, pénteken fogadták a recskiek. Nagy Józsefné, a Mátrai Visszhangok Közhasznú Egyesület elnöke lapunknak nyilatkozva elmondta, a céljuk változatlanul a magyar és külföldi zeneszerzők kórusműveinek a népszerűsítése, illetve a magyar vidéki kórusmozgalom szervezése és fenntartása. Az idei rendezvény a II. Rákóczi Ferenc Emlékév jegyében zajlott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában