Felújítás

2019.09.03. 11:30

Új és megújuló óvodákat vehettek birtokba a kicsik Egerben

A frissen felújított egri Szivárvány Óvodában tartott sajtótájékoztatót Habis László, polgármester. Elhangzott, nagy fejlesztésekbe kezdett bele a város, ezek közé tartozik az óvodák építése és felújítása is.

Gidai Zsanett

Fotó: Daniel Beran

A gyermek az első, és az egész program középpontjában az egri kisgyermekes családok helyzetének a javítása áll – hangsúlyozta a város első embere. A program fontos része volt, hogy a sajtótájékoztatónak helyt adó Szivárvány Óvodát 11 és fél millió forintos önerőből felújították, karöltve az Egri Közszolgáltatások Városi Intézményével (EKVI). A Széchényi úti óvoda apróságai és dolgozói kerültek komfortosabb körülmények közé a rossz állapotban lévő intézményből. Így 78 gyermek és 14 dolgozó került át a megújult épületbe, ahol optimális körülmények között nevelkedhetnek a kicsik. A polgármester megemlítette azt is, a Kertész utca 100. alatt lévő óvoda építkezése is vége felé jár, az utolsó simításokat végzik, és reményeik szerint szeptember első hetében megnyílnak a kapui.

A Szivárvány Óvoda vezetője, Felföldiné Szabados Ágnes hatalmas fejlődésként tekint az új lehetőségekre. Elmondta, hogy a felújítás gördülékenyen ment, köszönhetően az intézmények dolgozóinak, akik szabadságuk alatt is segítettek a költözésben. Megköszönte az EKVI-nek is villámgyors munkát és az erőfeszítéseket annak érdekében, hogy a gyermekek időben birtokba vehessék a megújult épületet.

Az intézményfelújítások és költözések is azt szolgálják, hogy jobb körülmények közé kerüljenek a kicsik Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Az intézményvezetője után Kovács Csatlós Tamás önkormányzati képviselő összegezte a körzetében megvalósuló fejlesztést. Kiemelte, az óvodák meghatározó pontok a gyermekek életében, és egyáltalán nem mindegy, hogy milyen körülmények között kell eltölteniük mindennapjaikat. Elmondta, határozott terveik között szerepel a környéken lévő parkolók fejlesztése és újak kialakítása, ez az ott lakóknak is rendkívül hasznos lesz.

Dr. Stefán Zoltán, a 4. választókerület képviselője reagált a tervekre. Kiemelte, az új parkolóhelyek megjelenésével párhuzamosan megindul a város 1552 fát ültetünk című programja is, amely jelenleg még kidolgozás alatt áll. Hozzátette, a következő évben elindulhat a Kertész utca teljes körű felújítása.

A Széchényi út és a Kertész út – valljuk be – nincs közel egymáshoz, ezért Habis László polgármester urat arról kérdeztük, hogyan fogadták az érintett szülők a költözést. – Az óvodavezetés kidolgozott egy olyan átalakítási programot, melynek az volt a célja, hogy minden gyermek a korábbinál jobb körülmények közé kerüljön. Mint minden változás, ez is kellemetlenséget okozhat a szülőknek és a dolgozóknak is, azonban a Széchényi úti óvoda nem felelt meg a követelményeknek, ezért ezt a döntést meg kellett hozni. Ennek részleteit értekezetlen beszélték meg a szülőkkel. Emellett két, száz-száz gyermeket befogadó, XXI. századi színvonalú új óvoda épül a városban közel egymilliárd forintból. Három másik pedig megújul, s ez is örvendetes hír – nyilatkozta portálunknak.

A cikk Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Heves Megyei Hírlap együttműködésével készült.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában