Tragédia

2019.10.03. 20:00

Eltemették az óvodai baleset hat esztendős áldozatát, Mercikét

Csütörtökön délben, szinte percre pontosan egy hétre a tragédiát követően helyezték végső nyugalomra Mercédeszt. A hatéves kislányt az óvodaudvaron érte halálos baleset.

Tari Ottó

Csütörtökön egész délelőtt esett. A csányi temetőben is mintha az égiek a kis Mercédeszt siratták volna. Aztán, miközben az érte mondott misén megszólalt a harang, vékonyodni kezdtek a felhők, és mire a végső szertartás elkezdődött, már nem volt szükség ernyőre.

A megszokottnál is komorabb képet mutatott a temetkezési hely. Az út mellett apró sírgödör, kibélelve építkezési elemekkel, mellette földbe szúrt ásó, lefektetett lapát. Az érkezők egy-egy pillanatra megálltak, odapillantottak, volt, aki keresztet is vetett. Szívszorító látvány egy gyermek örök nyugvóhelye.

Sem a faluban, sem a sírkertben gyászolók között nyomuk sem volt az egy héttel ezelőtti indulatoknak. Ez most nem a harag ideje, hanem a búcsúzásé. Hosszú sorokban jöttek az emberek, nem csak helyből, hanem más településekről is. És nem csak romák, hanem rengeteg magyar is, ki egy-egy szál virággal, ki csak úgy, hétköznapi ruhában, mintha ellopott volna pár fertályórát az egyéb teendőitől, hogy itt lehessen.

Elbúcsúztak Mercédesztől. Jöttek az emberek, nem csak helyből, hanem más településekről is Fotó: Tari Ottó

A család állítólag kérte, hogy ne legyenek rendőrök a helyszínen, és eltekintve egyetlen járőrkocsitól, nem is voltak. Az utcákon láttunk néhány másik kék-fehér autót is diszkréten cirkálni, de egyenöltözetet a temető közelében csak a polgárőrök viseltek.

Medve István polgármester is részt vett a szertartáson. Hátul állt, amíg ott voltunk, nem szólt senkihez, s őt sem keresték mások. Most is ugyanolyannak tűnt, mint legutóbbi találkozásunk alkalmával, amikor azt írtuk, megviselhették a történtek. Az óvoda vezetője viszont – többek állítása szerint – távol maradt.

További részletek a Heves Megyei Hírlap október 4-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában