lőverseny

2019.11.24. 11:30

A hadi túra után már a Mikulás kupára és a doni emlékmenetre készülnek a tartalékosok

Francia és német bajtársakkal együtt vett részt a hagyományos nemzetek közötti lőversenyen a MATASZ Heves Megyei Szervezetének kilenc tagja Hammelburgban.

Szilvás István

A vendéglátó német tartalékosok a helyi gyalogostiszti iskolán szervezett program, valamint a városnézés után a lövészegylet bázisán régi és modern fegyverek bemutatójára invitálták a résztvevőket. Ezen valamennyi résztvevő kiválaszthatta azt a fegyvert, amellyel később rajthoz állt. Az önkéntes területvédelmi tartalékosokat is magában foglaló megyei csapat tagjai puska kategóriában második és harmadik, pisztolylövésben pedig első és második helyen végeztek.

Itthon a tartalékosok napja alkalmával Szentendrén rendeztek lőversenyt, amelyen a megyei szövetséget két csapat és két egyéni induló képviselte. Az összetett eredmények alapján a Matasz-tagokból álló férficsapat a második, míg az önkéntes területvédelmi tartalékosok női csapata a harmadik helyet szerezte meg. Egyéniben Liptai Tamás a puska kategóriában 2., a sportpisztollyal, illetve puskával versenyző Stoff Judit pedig harmadik lett.

A tartalékosok egész arzenálból választhatták ki a fegyvert, amelyekkel a versenyen lőttek Beküldött fotó

Az eredményes versenyek után a tartalékosok a XVI. Mikulás kupára készülnek, amelyre több mint száz résztvevőt várnak november 30-án a Kossuth Zsuzsa középiskola sportlétesítményeibe. Az itteni lövészeten 60-70 indulóra számítanak. Köztük arra a nyolc Unterfranken megyei tartalékosra is, akik ezúttal a német partnerszervezet által küldött, főként kórházi felszerelést és berendezést tartalmazó adományt hozzák magukkal.

A szintén évente megrendezésre kerülő doni emlékmenetet január 16-án indítják el a megyében. Ekkor mintegy száz résztevő vág neki a Bélapátfalva, Felsőtárkány, Eger és Egerszalók térségében kijelölt távnak, amelyen a katonasulis diákok, aktív és tartalékos katonák, valamint a civil résztvevők mellett francia, német, olasz és belga egyenruhások is menetelnek majd. Az érintett településeken ezúttal is mécseseket gyújtanak a háborús hősök emlékműveinél, s rendhagyó történelemórákon idézik fel a 2. magyar hadsereget sújtó doni katasztrófa eseményeit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában