Sajtótájékoztató

2019.11.22. 15:26

Egerinfo: terítéken a közvilágítás és az országzászló

Másodszor tartott Egerinfo címmel sajtótájékoztatót Mirkóczki Ádám polgármester pénteken a városházán.

Sz. K.

Közölte, ha nem jár egri úszók, uszodát használók sérelmével, akkor lehetséges Shane Tusup és csapatának edzése a Bitskey Aladár Uszodában, erről még egyeztetés zajlik. Majd szólt arról, hogy a város több pontján hiányzik a közvilágítás – ilyen például a Szent János udvar, a Kossuth Lajos utca -, s kérték az ELMŰ-ÉMÁSZ-t, hogy oldják meg a problémát.

– A 2014-ben felavatott országzászlót le kell bontani, mert életveszélyes, s ezért hamarosan le is kell keríteni – mondta. Foglalkozni kell továbbá a K2-es út mellett található illegális hulladéklerakóval, ahol hétezer nyolcszáz köbméter szemét halmozódott fel. Ennek eltüntetése, s a terület rendbetétele több tízmillió forintba kerül majd.

Szavai szerint fontos a Bitskey Aladár Uszoda másik oldalán tervezett parkolóház is, melynek december 9-ig meg kell kötni a közbeszerzési szerződését, hogy elkezdődjön a kivitelezés, az érintettekkel felvették a kapcsolatot, részletezte. Ez a parkolóház 980 millió forintos kivitelezési költségről indult, most 1,6 milliárd forintnál tart.

– A választási térkép múzeumtámogatási szinten is megrajzolódott, a Dobó István Vármúzeum harminc millió forintra pályázott, ebből kétmillió forintot nyert el – közölte. Hozzátette, gyalogátkelőhely kialakítását kezdték meg a Vécsey-völgy úton. A polgármester bejelentette azt is, szerződést bont a Mediaworks Hungary Zrt.-vel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában