fejlesztések

2019.11.29. 11:30

Parkolókat, járdákat, épületeket újítanak fel Szilvásváradon

Az elmúlt hónapokban jól vizsgáztak az új parkolók Szilvásváradon. Az önkormányzat további helyeket tesz komfortosabbá az autóval érkező turisták számára.

Tóth Balázs

A következő napokban aszfaltozást végez a kivitelező a járdán s a buszöbölben is – mutatja Szaniszló László

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Tóth Balázs

Befejezéséhez közeledik a főutca ­központi részének átalakítása és felújítása Szilvásváradon. A napokban aszfaltozzák az újonnan épült járdát az Egri úton, s végre a stadion előtti kanyarban, az étteremnél is balesetmentesen közlekedhetnek majd a gyalogosok. A helyhatóság egy buszöblöt is létrehozott, az út mellett pedig leállósáv épült, alatta vízelvezető árokkal. A napokban aszfaltozzák a vasútállomás felé vezető utat, ahol a vízelvezetési problémát is igyekeztek orvosolni. Az eddigi egy helyett két átereszt építettek ki, amellyel remélhetőleg megoldódnak a nagyobb esőzésekkor jelentkező gondok.

– Két épület felújítása és külső hőszigetelése is zajlik – mondta Szaniszló László polgármester. – A szolgálati lakás megújul kívülről, hasonlóan a konditermünkhöz, amelyen az elmúlt egy-két évben belső átalakítást végeztünk, s kicseréltük a tetejét és a nyílászáróit is. A két épület elkészültével a település minden központi ingatlana megújul.

A következő napokban aszfaltozást végez a kivitelező a járdán s a buszöbölben is – mutatja Szaniszló László Fotó: Tóth Balázs / Heves Megyei Hírlap

Az önkormányzat több Magyar Falu programos pályázaton is nyert. Tizenötmillió forintért vásárolhatnak traktort, sok kiegészítővel, tolólappal, fűnyíróval, szárzúzóval, homlokrakodóval. Az Egri úti járdaépítés anyagköltségére ötmillió forintot kaptak, a munkát jövő tavasszal szeretnék elvégezni úgy, hogy a húsvéti kutyakiállításra elkészüljön a vasúti megállótól a központig tartó szakasz. Az orvosi rendelő kétmillió forintos eszközfejlesztése is folyamatos, már csak néhány berendezés hiányzik. Tavasszal épülhet meg a temetői út, amelyre ötmillió forintot nyertek el.

– Tavasszal további parkoló- és járdaépítéseket tervezünk. A belterületi útjainkat az elmúlt években felújítottuk, a járdák következnek, első körben a nagyobb forgalmú Fenyves utcában és a Kossuth Lajos utcában. A fizetős parkolást öt év szünetet követően augusztus 9-én indítottuk újra a községben, az önkormányzat költött rá pénzt, amelynek a fele már visszajött az eltelt pár hónap alatt. Az automaták jelenleg érmét és bankkártyát fogadnak el, a mobilfizetés jövő év elején indul el. A parkolóhelyek mennyisége egy forgalmasabb nyári hétvégén elég, kiemelt rendezvényekre a benzinkút mögötti nagy területet tervezzük megnyitni, igaz, a kutyakiállítás idején éppen ott lesznek a programok. Az ide látogató turisták kényelme érdekében a lovaspályával szemközti, büfék előtti parkolót is felújítjuk. Mivel a legtöbben a fedeles lovarda előtt akarnak parkolni, amely rendszeresen tele van, de máshol akadnak szabad helyek, ezért az autósok számára tájékoztató táblákat teszünk ki a Szilvásváradon található parkolókról – közölte Szaniszló László.

A polgármester hozzátette, alkalmaznak közterület-felügyelőket, akik meg is bírságolják a tilosban, illetve a jegy nélkül várakozókat. Néhány hónap alatt több százezer forint bírságot kellett fizetniük az autósoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában