látogatás

2019.12.09. 16:30

Az egri kórház gyermekosztályát lepték meg Mezőkövesd tűzoltói

A Markhot Ferenc Kórház gyermekosztályának kis betegeit látogatta meg hétfő délután a Mezőkövesdi Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság.

Sz. M. L.

Fotó: Huszar Mark

A tűzoltók sok-sok ajándékkal érkeztek a kicsikhez. Meseolvasással, színezőkkel és tűzoltóautó hajtogatással csaltak mosolyt a gyerekek arcára.

– Úgy gondoltuk, a jelenlétünk és a meglepetések plusz energiát adhatnak a gyógyuláshoz. Ez az első alkalom, hogy ilyesmit szervezünk, de a jövőben többet tervezünk – emelte ki Juhász Zsolt főtörzszászlós.

Dr. Mátrai Zsolt osztályvezető főorvos elmondta, az ilyen kezdeményezések rengeteget segítenek a beteg gyerekeknek. A kórházban töltött idő így szerethetőbbé válik számukra, bár a családi fészekből kiszakítva, idegen környezetben vannak.

– Bármennyire is próbáljuk a gyermekosztályt otthonossá tenni, a kórházban töltött idő egyhangú a napi rutin és a nehezen viselhető vizsgálatok közepette. Egy egy látogatás kimozdítja a gyerekeket ebből az állapotból, elfeledkeznek a betegségükről, és jót tesz a lelkiállapotuknak – mondta a főorvos.

A délután folyamán a Balassi Bálint Általános Iskola tanulói is ellátogattak a gyermekosztályra adománygyűjtő akciójuk eredményeivel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában