Ez volt 2019

2019.12.29. 16:04

Ezt olvastátok 2019-ben: több mint 130 ezer embert varázsoltak el a gyerekmosolyok

Az év végéhez közeledve megmutatjuk, melyek voltak 2019 legolvasottabb Heol-témái. Gyermekek mosolyai, szép lányok, viharok is bekerültek a legolvasottabb témák közé, ahogy négy szörnyű tragédia is.

Heol

Godó Júlia Edina egy kicsit megszeppent

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

Megnéztük, hogy a 2019-es esztendőben a Heol.hu-n mi foglalkoztatta leginkább olvasóinkat, így megmutatva, hogy mi volt az a tíz téma, amely a leginkább érdekelte olvasóinkat az idei évben.

  • A 2019-es év egyik leglátogatottabb és legkedveltebb projektje a Gyermekmosoly játékunk volt, melyben több kategóriában és fordulóban is hirdettünk ki nyerteseket. Az online forduló 0–3 éves kategóriájában a markazi Forgó Noel mosolya gyűjtötte be a legtöbb szavazatot, a második helyen a feldebrői Kiss Olívia végzett, a harmadik pedig a nagyrédei Kornfeld Benett lett. A 4–7 évesek között a poroszlói Csapó Jázmin szerezte meg az első helyet, megelőzve a második, herédi Csemer Natáliát és a harmadik, bélapátfalvi Póta Barnabást. A két kategóriában majdnem hatszázan nevezték szemük fényét, és mintegy negyvenezer voks érkezett a gyerkőcökre az interneten.

    Godó Júlia Edina egy kicsit megszeppent Fotó: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap
  • Nagy népszerűségnek örvendett Tündérszépek elnevezésű szépségversenyünk is, amelyet idén nyáron is meghirdettünk. A Mediaworks Hungary Zrt. 2018 decemberében hirdette meg először a szépségversenyt. A királynő a pécsi Fábián Evelin lett, a közönségdíjat Jámbor Laura kapta, második udvarhölgynek pedig Geiger Zsanettet választották. A több mint 700 nevezővel induló regionális mezőnyéből a szakmai zsűri döntése alapján a herédi Kiss Petra Dominika harmadik helyezettként továbbjutva képviseli megyénket az országos döntőben.

    Balról jobbra: Juhász Fatime, Majzik Enikő, Kohánszky Annamária, Kiss Petra Dominika
  • A dobogó harmadik fokán végzett a 2019-es önkormányzati választások, mely helyi történéseit percről percre közvetítettük olvasóinknak. Heves megye 121 településén 243 580 szavazópolgár több mint 52 százaléka szavazott, ez országosan is kimagasló eredmény. A városok közül a legnagyobb fordulat Egerben következett­ be. A városra országos figyelem irányult, hiszen itt jött létre először az ellenzéki koalíció. A megye többi városában a korábbi polgármesterek folytathatták a munkájukat. Gyöngyösön Hiesz György, Pétervásárán Eged István, Bélapátfalván Ferencz Péter, Füzesabonyban Nagy Csaba, Hatvanban Horváth Richárd, Hevesen Sveiczer Sándor nyert. A falvakban nem volt jelentős változás: ahol a korábbi polgármester indult, ott az esetek nagy részében meg is nyerte a választást.

  • Szilvásváradon is folyamatosan zajlott a szavazás Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

  • Az egész megyét megrázta az andornaktályai családirtás, amely során egy apa párjával és kislányával is végzett. A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába szeptember 2-án kora reggel érkezett bejelentés, hogy egy andornaktályai családi házban holtan találtak egy nőt és egy gyermeket. A nyomozók a helyszínen megállapították, hogy az elhunytak halálát idegenkezűség, feltehetőleg a leánygyermek édesapja okozta. A rendőrök az ingatlan másik helyiségében megtalálták a férfi holttestét is, aki feltehetőleg öngyilkos lett. A 46 éves férfi és a 44 éves nő elváltak, a férfi azonban gyakran tartózkodott volt felesége házában. A szomszédok elmondása alapján, a szörnyű esetből ők nem érzékeltek semmit.

    A Vörösmarty utat lezárták a hatóságok Fotó: Police
  • Olvasóink a megyénkben történt baleset beszámolóit is nyomok követték. Ezek közül az egyik legsúlyosabb a szeptember végén történt szomorú eset, amikor egy 42 éves, szúcsi férfi életét vesztette abban a balesetben, amelyik a 25-ös számú főúton történt Almárban. Az autó a baleset bekövetkezésekor a jobb oldali padkára hajtott, majd egy vastag fának csapódott. A kocsi műszere a baleset pillanatában mintegy 175 km/óra sebességnél akadt ki. Az ütközés után autósok próbálták kiemelni a sérültet, sikertelenül. A vezető holttestét a tűzoltók szabadították ki a roncsokból.
  • Szinte az egész megye figyelemmel követte tudósításunkat a június 23-én bekövetkezett viharról, melynek következtében Egerben, Siroknál és Egerszóláton is hömpölygött a víz. Heves megye tizenhét települését érintette a hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű eső. A felhőszakadás sok munkát adott a megye tűzoltóinak, több helyen szivattyúztak, hogy eltávolítsák a vizet. A kora esti órákig közel száz segítségkérő bejelentés érkezett a megyei műveletirányítási központba, a kárfelszámolás folyamatos volt.
  • Megrázta olvasóinkat az a novemberi baleset is, amely során egy autóbusz és egy műszaki hibás kamion ütközött össze az M3-as autópályán. A sztráda baleseteiről is folyamatosan tudósítottunk, olvasóink érdeklődése alapján így az M3-as autópálya a hetedik helyet foglalta el. A gödöllői és az aszódi hivatásos tűzoltók " target="_blank" rel="noopener nofollow noreferrer">kiszabadították a busz beszorult sofőrjét, akit mentőhelikopterrel szállítottak kórházba.
  • Szeptemberben következett be az a megrázó tragédia, amelyben mászóka ölt meg egy 6 éves kislányt Csányban. Szeptember 26-án érkezett bejelentés a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába, miszerint a csányi óvoda udvarán kidőlt egy mászóka, melynek következtében egy hat éves kislány a helyszínen életét vesztette, további kettő gyermek pedig megsérült.

    Fotó: Police.hu
  • Júliusban újabb természeti csapás rázta meg szűkebb hazánkat. A nagy erejű szél Heves megye több települését is elérte, Gyöngyös közelében például kidőlt fákhoz riasztották a tűzoltókat. Az erős szél Sarudon is hatalmas károkat okozott, épületeket rongált meg, fákat csavart ki.

    Sarudon is nagy károkat okozott a felhőszakadás Fotó: Beküldött
  • Legutóbb is nagy sikere volt az Év párja fotópályázatunknak: a játékban résztvevő párok fényképeire több mint tízezer szavazat érkezett. A Heol.hu és a Heves Megyei Hírlap közös játékára 2018-ban, Heves megyében házasságot kötött párok jelentkezését vártuk. Az idén is nagy sikere volt a versenynek, hiszen a beérkezett esküvői fotókra a voksolás zárásáig több mint tízezer szavazat érkezett és 32057 látogatót nézte meg a játék hivatalos oldalát. A januárban lezárult szavazásban elsőként végzett pár 1906 szavazattal Zilio Rita és férje Alessio lett. Második helyen Nádaski-Maruzs Dóra és párja Gábor végzett, a harmadik helyezett pedig Szikszainé Hernádi Lili és férje Gábor.

    Rita és Alessio
    Gábor és Dóra
    Lili és Gábor
  •  

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában