természetjárás

2019.12.09. 20:00

Meseszép látványt nyújt a befagyott Ilona-völgyi vízesés és környéke

Ismét készültünk olvasóinknak egy fényképes beszámolóval, melyben Magyarország legnagyobb természetes vízesését, az Ilona-völgyi vízesést mutatjuk be.

A december eleji havazás újra meghozta kedvünket egy erdei kiránduláshoz. Ezúttal az Ilona-völgybe, azon belül is az vízeséshez vezetett túránk. Csoda szép célpontunk Magyarország legnagyobb természetes vízesése, melynek magassága közel tíz méter. A mesés úticél Parádfürdőtől közelíthető meg legegyszerűbben.

Autónkat az Erzsébet Park Hotel mellett tettük le, és gyalogosan indultunk a közel öt kilométeres túránkra a völgyön át. A tanösvény számos nevezetességgel bővelkedik, köztük a Visszhang-réttel és a Szent István-kúttal, melyek közelében több nyársalót és pihenőt alakítottak ki. Ettől a ponttól már nem kell sokat sétálni és máris megpillanthatjuk utunk célját, a télen lenyűgöző látványt nyújtó vízesést.

Az elmúlt hetek hideg időjárásának köszönhetően a vízesés hétvégére már részben befagyott, így még szebb volt, mint nyári pompában. Ez a csodaszép látványosság egy könnyed másfél órás sétával megközelíthető. Aki teheti, látogasson el, felejthetetlen élmény.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában