Élménybeszámoló

2020.01.25. 07:00

Virágillat és dzsungelélmény: ilyennek látja Balit az andornaki világjáró pár

Világjáró sorozatunk legújabb részében ezúttal ismét az andornaktályai utazó pár, Urvölgyi Mónika és Börcsök Zoltán mesél a meseszép Balin töltött élményeiről.

Szűcs Tímea

Ázsiai körutunk második állomásaként Bali szigetét választottuk, ahol közel két hetet volt szerencsénk eltölteni. Erről a meseszép szigetről elmondható, hogy egy igazi turistaparadicsom, nemzetközileg is nagyon ismert, ezáltal rengetek a turista. Ottlétünk alatt számos magyarral is találkoztunk – részletezte Zoli.

Különleges faragott szobrokkal is találkozhat, aki Balira utazik Fotó: beküldött

Véleményünk szerint Bali legfőbb titka, hogy a természetet megőrizték ősi, nemes, tiszta formájában, emellett nagyon közeli kapcsolatot ápolnak vele és különösen vigyáznak rá. Az itt élők a növényekkel és az állatokkal igazi, közös egységet alkotnak. Bármerre mentünk gyönyörű növényekkel és hatalmas, rendezett rizsteraszokkal találkoztunk. Ami különösen feltűnő volt, hogy szinte mindenhol kellemes, virág illatot lehetett érezni. Bali körbejárása alatt végig eredeti dzsungelélményt élhettünk át, bárhová is mentünk. Rendkívül sok vízesés, köztük meleg vizesek is megtalálhatók a szigeten, melyekbe akár meg is mártózhatnak a kirándulók. Emellett rengeteg meseszép és színes virágszobor díszíti a főbb látványosságok környezetét – ecsetelte Móni.

Két hetes utazásunk egyik legmeghatározóbb élményét egy elefántparkban élhettük át. Itt testközelből találkozhattunk a súlyosan veszélyeztetett, Szumátrai elefántokkal, akik már csak kis példányszámban élnek. Igazi ritkaságnak számított a három hónapos kis elefánt születése is, akit volt szerencsénk megismerni. Az elefántokkal nagyon szoros kapcsolatot ápolnak az itt élők, minden állatnak van egy gondozója, akik családtagként kezelik a hatalmas ormányosokat. Felejthetetlen volt testközelből megölelni, megsimogatni és fürödni látni ezeket a csodálatos állatokat – emlékezett vissza Móni.

Meseszép papagájokat is rejt a madárpark Fotó: beküldött

Egyedülálló élményben volt részünk a majomerdő és a madárpark körbejárása alatt is. Csodálatos állatokat, mint például kakadukat és szebbnél szebb, színes papagájokat simogathattunk, pelikánokat etethettünk, de óriásdenevérekkel, hatalmas varánuszokkal és szebbnél-szebb színes, egzotikus lepkékkel is találkozhattunk a szintén felejthetetlen hüllő-és madárparkban – részletezte Zoli.

Rengeteg vízesés, köztük meleg vizesek is fellelhetők Balin Fotó: beküldött

Helyi látványosságként megnéztük a cibetmacska ürülékéből készülő és egyben a világ egyik legkülönlegesebb és legexkluzívabb kávéjának a Kopi Luwak elkészítésének fortélyait. A bemutató után a bátrabbak megkóstolhatták a nem mindennapi koffeinbombát. Akik szeretik a kávét, azoknak mindenképpen érdemes kipróbálni – nevetve mesélte Móni.

A romantika jegyei szinte mindenhol felbukkannak a szigeten Fotó: beküldött

Bali rengeteg házaspárnak nászutas célpont, emiatt nem tartozik az olcsó ulticélok közé. Ennek jeleit, mint például az óriási szív alakú virágszobrokat számos étteremben, hotelben de akár parkokban és főbb nevezetességek közelében is megfigyelhettük, a romantikára épül szinte minden a szigeten. A helyi emberek, akikről elmondható, hogy nagyon kedvesek és segítőkészek minden részletre figyelnek, a csodálatos természetes díszek mellett, rengetek látványkonyhával teszik élvezetesebbé az ottlétet – fejtette ki Zoli.

Végezetül a Balin töltött két hetünk legmeghatározóbb élményeként mindketten azt emelnénk ki, hogy megtapasztalhattuk az állatok és a természet igazi közelségét. Mivel a helyiek nagyrészt a turizmusból élnek, így egyetlen hátrányként talán azt tudnánk felhozni, hogy rengeteg a turista, de emellett egy meseszép és felejthetetlen sziget – részletezte a pár.

Móni és Zoli korábbi kalandjairól itt és itt olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában