időjárás

2020.02.11. 19:13

Elérte a vihar a Kékestetőt, fát döntött ki a szél a sípályán

Kékestetőn csaknem orkán erejű széllökést, 117,7 kilométer/órát mért az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Heol

A nagy erejű szél következtében dőlt ki egy fa Kékestetőn, a déli sípálya 250 méteres szakaszánál. A közösségi oldalon felhívják a figyelmet: az említett szakasz megközelítése veszélyes.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, rekorderejű szél fújt a Kékestetőn és a Bükkben is tombolt Ciara. Hét elején érte el Heves megyét a téli vihar. Emiatt csakúgy mint hétfőn kedden is első fokú figyelmeztetés van érvényben szűkebb hazánk területén, zivatarok és erős széllökések miatt. Kékestetőn csaknem orkán erejű széllökést, 117,7 kilométer/órát mért az Országos Meteorológiai Szolgálat automatája, amely magasabb érték, mint az 1984-ben Nagykanizsán rögzített 115,2 kilométer/órás rekord. Atkáron 98 kilométer/órás széllökéseket mértek, míg Aldebrőn 70 kilométer/órás, Egerben pedig 53 kilométer/órás erősséggel süvít a szél.

Várjuk beszámolóját a szélviharról!

Önnél is tombol a szélvihar? Valahol letört ágat, kidőlt fát látott? Esetleg mást tapasztalt? Várjuk beszámolóját, fotóját a [email protected] e-mail címre!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában