illegális szemetelés

2020.02.19. 15:09

Hatalmas szeméthalmot raktak le a szarvaskői tábor környékén

Illegálisan raktak le nagy mennyiségű hulladékot, leginkább építési, bontási törmeléket az elmúlt hetekben a Szarvaskőben található tábor területén.

M. H.

– Ezek az anyagok valójában csakis hivatalos lerakóhelyen lennének elhelyezhetőek – tájékoztatta portálunkat kedden a község polgármestere. Szabóné Balla Marianna azt is közölte, az önkormányzat kéri azoknak az embereknek a jelentkezését, akik bármilyen információval rendelkeznek az illegálisan elhelyezett építési törmelék ügyében, hogy mindenképpen keressék fel a hivatalt.

Ezzel egy időben arra is figyelmeztetett a település vezetője, hogy kommunális szemét, az építési-bontási törmelék, valamint a növényi és állati eredetű hulladék elhelyezése közterületen, nemkülönben gyűjtőszigetek körül vagy akár földutak, árkok, mezőgazdasági földterületek, erdők szélén, illetve az erre a célra hatóságilag nem kijelölt területen szigorúan tilos.

Az illegális hulladék elhelyezőjével szemben több százezer forintos hulladékgazdálkodási bírság szabható ki, valamint az elszállítással kapcsolatos költségeket is felszámolják neki.

Kezdőképünk illusztráció Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában