Gyöngyösön egy koronavírussal fertőzött személyt tartanak nyilván

Hiesz György polgármester értesíti a lakosságot, hogy az illetékes hatóságok tájékoztatása alapján Gyöngyösön egy koronavírussal fertőzött személyt tartanak nyilván. Az illető hatósági házi karanténban van.

Heol

20200316 Sajtótájékoztató a városházán a koronavírussal kapcsolatos intézkedésekről - Hiesz György és Maka Piroska - Gyöngyös - Czímer Tamás Heves Megyei Hírlap

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czímer Tamás

A városvezető arra kér mindenkit, hogy maradjon otthon, és tartsa be a vírus terjedését csökkentő megelőző, korlátozó intézkedéseket.

Hiesz György polgármester rendelkezése alapján meghatározatlan ideig továbbra is zárva maradnak Gyöngyösön az óvodák és a bölcsődék, tekintettel a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetre – jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján Kévés Tamás alpolgármester.

Kijárási korlátozást vezetnek be Magyarországon

Kijárási korlátozást vezetnek be Magyarország egész területére március 28 és április 11 között. Két héten keresztül az otthonokat, a lakóhelyeket csak munkavégzés vagy az alapvető szükségletek ellátása céljából lehet elhagyni – jelentette be a miniszterelnök a Kossuth Rádió reggeli műsorában. Hangsúlyozta: ez nem kijárási tilalom, az intézkedés ésszerű és arányos, a boltba, gyógyszertárba, orvoshoz, munkába továbbra is lehet járni.

A kijárási korlátozás részleteiről ITT és ITT olvashatnak bővebben.

A városvezető a kijárási korlátozást bevezető, pénteken közzétett kormányrendelettel kapcsolatban nyomatékosan hangsúlyozta: a korlátozás nem kijárási tilalmat jelent, tehát alapos indokkal továbbra is elhagyható a tartózkodási hely és a lakóhely.

– A jogszabályban foglaltak szerint Gyöngyösön is érvényesíteni fogjuk, hogy az idősek és a fiatalok külön idősávban mehetnek boltba. Napközben 9 és 12 óra között az idős korosztály látogathatják az élelmiszerboltokat és a gyógyszertárakat. Erre a 65 év alatti korosztálynak 12 óra után lesz lehetősége – mondta az alpolgármester kiemelve, a kijárási korlátozás a

bevásárláson túl nem érinti a munkába járást, valamint a drogériák és a benzinkutak továbbra is nyitva tartanak.

A biztonság érdekében a városvezetés arra kérte a Gyöngyösön üzemelő nagy forgalmat lebonyolító üzletláncokat, bevásárlóközpontokat, hogy a korábbinál fokozottabb figyelmet fordítsanak a higiéniára, és gyakrabban fertőtlenítsék az üzleteket.

Kévés Tamás kiemelte: péntektől, vagyis március 27-től reggeltől teljesen leállt a helyijáratos tömegközlekedés Gyöngyösön. Az alpolgármester a koronavírus tesztelésére alkalmas készülékkel kapcsolatban elmondta: habár a diagnosztizáló gép költségeit az önkormányzat finanszírozza, az elmúlt napokban több támogató felajánlás is érkezett a költségek csökkentésére, amit köszönettel fogad a város. Ám az adományozásnak és a közérdekű adakozásnak megvannak a szabályai, ezeket betartva minden felajánlóval szerződést köt a város önkormányzata. A támogatás menetéről és az ehhez kapcsolódó részletekről a város honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában