turizmus

2020.03.09. 07:00

Megtelnek az egri és a környékbeli szállások ünnepkor

Közeleg a húsvét, így kíváncsiak voltunk, megyénk szállodái, apartmanjai mennyire telítettek.

Molnár Helga

– Szinte teljes telt házzal működünk majd húsvét hétvégéjén, már csak néhány hely kiadó – tudtuk meg Hegedűsné Őzse Enikőtől. Az egri Hotel Imola Platán értékesítési vezetője elmondta, a hazai vendégek jellemzően két-három napra foglalnak szálláshelyet. Mint mondta, inkább hazai vendégek pihennek náluk, illetve törzsvendégek.

– Mivel az ország első felnőttbarát szállodája vagyunk, így jellemzően párok érkeznek hozzánk – fűzte hozzá Hegedűsné Őzse Enikő. A kiemelt időszakokban változatosabb programokkal várják vendégeiket, például a különleges szaunaceremóniák, bor- és pálinkakóstolók, élő zenés estek lesznek.

Eger térségének kisebb hotelei is népszerűek. Ilyen a parádi Erzsébet Park Hotel is. – Jellemzően nálunk is a március 15-ei, a pünkösdi, illetve a húsvéti hétvégék a legnépszerűbbek. Ezek közül is kiemelkedik az előbbi, erre az időszakra már nincs szabad ágyunk, de pünkösdre is érkezett megkeresés – részletezte Szabó ­Alexandra ­marketingmenedzser. Hozzá­tette, évek óta trend, hogy a vendégek egyre korábban tervezik meg a pihenést, így a nyári időszakra is kiadtak több szobát. Átlagosan két-három napot töltenek itt a vendégek, és jellemzően családokkal telik meg a hely.

A közelgő tavaszi ­ünnepre borkóstolóval és gyermekprogramokkal is készülnek. Hoffmann József, a Hotel Ózon Mátraháza tulajdonosa kérdésünkre elárulta, náluk is zsúfolásig megtelik a ház.

– Nincsenek kiadó szobáink. Sem ezen a héten, sem a jövő héten nem tudunk új vendégeket fogadni. Tovább megyek, ez az állapot egészen a nyár végéig jellemző lesz – közölte. A helyek fele egy hónappal korábban gazdára talál. – Szinte csak magyarok szállnak meg nálunk, elvétve akad néhány külföldi turista. Hozzá kell tennem, sok család itt piheni ki fáradalmait a hosszú hétvégéken, így a kicsiknek gyerekanimációval, a nagyobbaknak élő zenés estékkel készülünk – mondta Hoffmann József.

A szállásadókat megkérdeztük arról is, a már nálunk is megjelent koronavírus hatással van-e a foglalási kedvre. Egyöntetűen azt mondták, nincs pánik, egy-két telefon érkezik arról, mi a teendő, ha lefoglalt időpontban nem tudnak megjelenni. Hozzátették, fokozottabban ügyelnek a higiéniára, bár ezt a szezonális influenza is indokolja.

A járvány és annak következményei miatt viszont az Airbnb szállásfoglalási oldal új lehetőséget vezetett be, derül ki a hírekből. A szállást adók és a turisták ingyenesen lemondhatják a foglalást, ha az adott területen a koronavírus miatt utazási korlátozásokat, tiltásokat vezettek be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában