Nincs koronavírussal fertőzött beteg Egerben

Negatív lett az Egerben megfigyelt család koronavírus-tesztje.

Sz. K.

Mint arról korábban már beszámoltunk, egy háromtagú egri család került a Markhot Ferenc Kórházba kedden, mindhárman az olaszországi Torinóban tartózkodtak február 19. és 24. között – tájékoztatta a Heolt dr. Vácity József főigazgató.

Ismertette, az olaszországi tartózkodás és a magas lázzal járó légúti betegség felvetette a koronavírus-fertőzöttség gyanúját, így az intézmény munkatársai dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos utasításainak megfelelően elkülönítőben helyezték el a betegeket és megkezdték a gyógykezelésüket.

– A felvételüket követően azonnal vizsgálati mintát küldtünk Budapestre, ahonnan mindhárom páciens esetében negatív eredmény érkezett. Egy nappal az első vizsgálat után újabb mintát küldtünk a fővárosi vírusszerológiai laboratóriumba. Majd csütörtök reggel kaptuk az értesítést, miszerint a betegek nem fertőződtek meg koronavírussal. Gyógykezelésük folyamatos – fogalmazott dr. Vácity József főigazgató.

Kezdőképünk illusztráció Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában