elismerés

2020.04.15. 07:51

Döntöttek Gyöngyösön a Pro Civitate díjakról

A Gyöngyösi Kézilabda Klub, a Bugát Pál Kórház szemész főorvosa és egy vállalkozó is a díjazottak között.

SZ. M. L.

20200316 Sajtótájékoztató a városházán a koronavírussal kapcsolatos intézkedésekről - Hiesz György és Maka Piroska - Gyöngyös

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czímer Tamás

Az önkormányzat döntése értelmében a város legrangosabb kitüntetése, a díszpolgári címmel együtt járó Pro Civitate díj egyéni jutalmazottja idén dr. Elek Ilona, a Bugát Pál Kórház szemész főorvosa és Palik Tibor vállalkozó. A csoportoknak adható elismerést a Gyöngyösi Kézilabda Klub érdemelte ki.

– A díjátadót a tavasz végi városnapon tartották eddig, ám a jelenlegi helyzetre való tekintettel, ez egyelőre elmarad, de a járvány után gondoskodik róla az önkormányzat – tájékoztatta lapunkat az önkormányzat.

Dr. Elek Ilona több évtizedes kimagasló szakmai pályafutásával, tudományos munkájával, a Bugát Pál Kórházban, valamint az orvostársadalom civil és szakmai szervezeteiben végzett tevékenységével érdemelte ki az elismerést. Munkája, karitatív tevékenysége példaértékű, közölték. Díjazottként olyan, a Pro Civitate kitüntetéssel már rendelkező gyöngyösi személyiségek mellé sorakozhat fel, mint Fejes András, Kiss Ferenc, Pintér László, Gulyás Zoltán, Győri Imre, Lukács Tóth Gyula.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában