Elhunyt kollégáikra is emlékeztek a gyöngyösi kórház ápolói

A Bugát Pál Kórház vezetése online köszöntötte az intézmény valamennyi ápolásban dolgozó munkatársát.

Sz. M. L.

Elhunyt kollégáikra emlékeztek a gyöngyösi Bugát Pál Kórház ápolói

Forrás: beküldött

Május 12. világszerte az ápolók nemzetközi napja annak emlékére, hogy 1820-ban ezen a napon született Florence Nightingale brit ápolónő, az ápolóképzés kiemelkedő alakja. Ebből az alkalomból a Bugát Pál Kórház vezetése online köszöntötte a kórház valamennyi ápolásban dolgozó munkatársát – tájékoztatta lapunkat az intézmény.

– Kérjük önöket, hogy az eddig mutatott töretlen kitartással, nagy szakmai tudással, alázattal, megértő kedvességgel, a betegek iránti tisztelettel folytassák ezt a páratlan hivatást, melyben nap mint nap beteg emberek százainak segítenek. A Bugát Pál Kórház ápolói közössége kivételesen szerencsés. Mert jó közösség, a szakmai tudása naprakész, képes a megújulásra, kész a maximumra is rátenni egy lapáttal, ismeri és gyakorolja a szolidaritást, kitart választott hivatása mellett, hű a kórházához. Tisztelet egymás iránt, a betegek iránt, a hivatás iránt – állt az intézmény főigazgatójának és három szakmai igazgatójának köszöntésében.

Elhunyt kollégáikra emlékeztek a gyöngyösi Bugát Pál Kórház ápolói Fotó: beküldött

A Magyar Ápolási Egyesület gyöngyösi szervezete csatlakozott az Emlékezzünk a hősökre nevű nemzetközi felhíváshoz, mely arra kért mindenkit, hogy emlékezzenek meg azokról az ápolókról, egészségügyi dolgozókról, akik világszerte életüket vesztették a Covid–19-betegek ellátása során. A kórház udvarán mécsesekből kirakták a remember, azaz emlékezünk szót, így tisztelegve elhunyt kollégáik előtt. Kék szalagot tűztek ruhájukra, jelezve összetartozásuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában