Hamarosan nyit a kiskörei strand is

Július elsején szeretnék megnyitni a kiskörei strandot, ahol egyebek mellett közösségi tereket hoznak létre, és megújítják a fogadóépületet is.

Sz. K.

Forrás: Shutterstock

Július elsején szeretnék megnyitni a kiskörei strandot – tájékoztatott Magyar Csilla polgármester.

– Jelenleg a vizesblokkokon dolgoznak, és közösségi tereket hoznak létre, megújítják a fogadóépületet, és kialakítanak egy baba-mama szobát. Két új mobil konténeres vizesblokk is működik majd ott. Megújul a szennyvízvezeték és az elektromos hálózat is – közölte lapunkkal.

Megjegyezte, a koronavírus abból a szempontból okozott zavart, hogy jellemzően az általános iskolai tanév befejeztével szokott elindulni a szezon a Tisza-tónál. Mivel az elmúlt időben szabadabb élete volt a családoknak, és az idő is elég jó volt, így lett igény arra, hogy június elején nyisson a strand.

– Erre most nem kerülhet sor, hiszen olyan mértékű átépítések, felújítási munkák folynak, amelyek ott az infrastruktúrát javítják, a környezetet élhetőbbé teszik. A szennyvízelvezetés és az elektromos hálózat korszerűsítése, valamint az épületek megújítása a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból valósul meg. A többi fejlesztésre, például a családi mosdók és baba-mama szoba kialakítására pedig Magyar Turisztikai Ügynökség döntése alapján a Tisza-tavi strandfejlesztési program jóvoltából kaptunk lehetőséget – jelentette ki a polgármester. Hozzátette, hogy készülődnek már a kikötő újranyitására is.

Ajánlóképünk illusztráció. Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában