Koronavírus: minden vasárnapi infó egy helyen

Szűkebb hazánkban is folyamatosan hozzák az intézkedéseket a koronavírus elleni védekezés jegyében. Minden lényeges vasárnapi infó egy helyen. Cikkünk folyamatosan frissül!

Heol

Forrás: Facebook

Fotó: Füzesabonyi Polgárőrség

Frissülő cikkünkben folyamatosan számolunk be arról, hogy az új koronavírus elleni védekezés kapcsán a veszélyhelyzet milyen hatással van Heves megyére. Minden vasárnapi infó, bejelentés egy helyen! Ossza meg velünk, hogyan tölti mindennapjait a megszigorított kijárási korlátozás idején, illetve milyen tapasztalatai vannak az otthoni munkavégzéssel kapcsolatban! Írja meg tapasztalatait a [email protected] mailcímre!

19.30 Közzétették az Eszterházy Károly Egyetem Ének-zene Tanszék felvételi vizsgáira vonatkozó információkat

A tájékoztató szerint az osztatlan ének-zene tanári, a zenekultúra BA, valamint a rövidciklusú énektanári szak (nappali és levelező képzésben) felvételi vizsgái online platformon valósulnak meg. Az Eszterházy Károly Egyetem Ének-zene Tanszéke a könnyen kezelhető és sokak által ismert és használt Skype szoftver segítségével fogja a vizsgát lebonyolítani a május utolsó hete, illetve június első hete közötti időszakban.

16.15 A füzesabonyi önkéntes tűzoltók és a polgárőrség megkezdte a város fertőtlenítését

15.40 Változik a dolgozatok leadási határideje az Eszterházy Károly Egyetemen

Az Eszterházy Károly Egyetem (EKE) Gyöngyösi Károly Róbert Campusán meghosszabbították az ITDK dolgozatok leadási határidejét. Az intézkedést a járvány miatt kialakult helyzet indokolja.

A tudományos diákköri munkák online beküldési határideje május 4-e – hirdeti az intézmény. A formai követelmények megegyeznek az eredeti ITDK-felhívásban rögzítettekkel. A gyöngyösi campuson május 13-án, online szervezik meg az ITDK-t. Dr. Bujdosó Zoltán rektorhelyettes tájékoztatása szerint ennek forgatókönyvén, a technikai részletein egyetemi szinten még dolgoznak.

Az EKE hallgatói önkormányzata Eszterházy-rajzpályázatot hirdet. Pályázni lehet rajzzal, grafikával, festménnyel, szoborral, installációval, digitális alkotással, de verssel is. A szervezők az Alkosd meg a karanténod-EKE Facebook-oldalon teszik közzé hétről hétre azokat a témákat, jeligéket, festményeket, amelyekre a pályázóknak reagálniuk kell. A munkákat jeligével ellátva várják. Az első felhívás már lezárult, a következőt szerdán adják közre.

15.00 Újra látogatható lesz a Tisza-tavi Ökocentrum

A május 4-től életbelépő legújabb intézkedések és jogszabályok lehetővé teszik, hogy a Tisza-tavi Ökocentrum újra látogatókat, vendégeket fogadjon. A nyitást május 8-ra, péntekre tervezik, amikortól fokozatosan, szigorú szabályok mellett kezdik meg működésüket – írják.

Cikkünket <<IDE>> kattintva olvashatja.

13.15 Internethasználattal is segít a közösségi ház Hevesen

Folytatódik a ­mosási szolgáltatás és az internethasználat a közösségi házban az integrált térségi gyermekprogramok keretében. Az önkormányzat munkatársai arra kérik az érintetteket, hogy vegyék igénybe a szolgáltatásokat a gyermekek érdekében.

Tuza Emese projektmunkatárs elmondta, az E-KRÉTA online felület használatával segítik a tanulókat, hogy hozzájussanak a házi feladataikhoz. Egyre több szülő keresi meg őket azzal a problémával, hogy támogassák gyermekeiket a tanulásban. Sajnos a fiatalok lemaradása nagy az alapkészségekben: nem tudják használni a számítógépet, a betűket nemigen ismerik fel. Nehezen megy az olvasás, a számolni egyáltalán nem tudnak, így a feladatok értelmezése se könnyű. A diákok postán is megkapják a házi feladatot, de nem hajlandóak megcsinálni. Ezért is kérik a szülőket, a családokat, hogy vegyék igénybe az iroda által nyújtott szolgáltatásokat.

11.45 Molnár Dániel ismét Gyöngyösön koncertezik

A nagy sikerre való tekintettel és Hiesz György polgármester kérésére Molnár Dániel újabb három állomásos karanténkoncertet ad Gyöngyösön.

- A helyszínek, mint korábban, most is titkosak. Ha épp nem az ön közelében van a meglepetés koncert, akkor az interneten élőben is követheti – olvasható a város hivatalos Facebook-oldalán közzétett posztban.

10.55 Hétfőtől nyitnak az Agria Park üzletei

9.50 Harminc alkalommal szegték meg szombaton a kijárási korlátozást Heves megyében

A kijárási korlátozásról szóló Kormányrendeletben szereplő korlátozó intézkedések megszegése miatt március 28. 0 óra és május 2. 24 óra közötti időszakban a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén a rendőrök összesen 213 alkalommal éltek a figyelmeztetés lehetőségével, 159 fővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki, és 346 szabálysértési feljelentést tettek – tájékoztatta portálunkat Soltész Bálint, megyei rendőrségi sajtószóvivő.

A tegnapi és a mai friss adatok alapján május 2-án 10 alkalommal éltek figyelmeztetéssel, 10 alkalommal szabtak ki helyszíni bírságot és szintén 10 alkalommal éltek a Heves megyei rendőrök a szabálysértési feljelentés lehetőségével.

A kijárási korlátozásról szóló Kormányrendelet május 3-án éjfélig él, ezután hétfőtől új, könnyített szabályozások lesznek hatályosak Heves megyében is.

További részletek ITT olvashatóak.

7.30 Online vagy postai úton kérhető óvodakezdési halasztás és a földárveréseket is felfüggesztették

A gyermek óvodakezdésének halasztása iránti kérelmeket csak online vagy postai úton fogadják az illetékes járási hivatalok május 25-ig. A veszélyhelyzet megszűnéséig a mező- és erdőgazdasági hasznosítású földek árverésére pedig nem kerülhet sor.

A Heves Megyei Kormányhivatal tájékoztatásáról részletesen <<IDE>> kattintva olvashat.

7.15 Hatodik napja nem nőtt a fertőzöttek száma, továbbra is 17 beteget tartanak nyilván Heves megyében

Heves megyében a vasárnap reggeli adatok szerint nem nőtt az igazolt fertőzöttek száma, így április 28-a óta összesen 17 igazolt megbetegedést tartanak nyilván szűkebb hazánkban. A szomszédos megyék közül Nógrádban 24, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 65, Jász-Nagykun-Szolnok megyében pedig 22 igazolt fertőzöttről számoltak be.

7.10 2998-ra nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 5 krónikus beteg

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 2998-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 5 krónikus beteg, ezzel 340-re emelkedett az elhunytak száma, 629-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.

Borítókép: Füzesabonyi Polgárőrség/ Facebook

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában