Koronavírus: minden keddi infó egy helyen

Szűkebb hazánkban is folyamatosan hozzák az intézkedéseket a koronavírus elleni védekezés jegyében. Minden lényeges keddi infó egy helyen. Cikkünk folyamatosan frissül!

Heol

Budapest, 2020. április 3. Koronavírus-minta az ország legnagyobb, kifejezetten virológiai diagnosztikával foglalkozó laboratóriumában, a Nemzeti Népegészségügyi Központ Virológiai Laboratóriumi Osztályán, Budapesten 2020. április 3-án. MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Frissülő cikkünkben folyamatosan számolunk be arról, hogy az új koronavírus elleni védekezés kapcsán a veszélyhelyzet milyen hatással van Heves megyére. Minden keddi infó, bejelentés egy helyen! Ossza meg velünk, hogyan tölti mindennapjait a megszigorított kijárási korlátozás idején, illetve milyen tapasztalatai vannak az otthoni munkavégzéssel kapcsolatban! Írja meg tapasztalatait a [email protected] mailcímre!

15.10 Egy Nav-vizsgálat okozta az egri pólóklub végzetét

Ahogyan arról beszámoltunk, fizetésképtelenné vált az egri vízilabdacsapatot működtető Egri Vízilabda Kft. – írta a vlv.hu szakportál hétfőn. Szécsi Zoltán ügyvezető elnök a honlapnak eljuttatott közleményében azt írta, az Egri Vízilabda Kft. a korábbi vezetőség által kötött szerződések és a korábban minden év április 15-ig beérkezett városi támogatás elmaradásának következtében fizetésképtelenné vált.

Mirkóczki Ádám polgármester még a hétfői napon reagált a bejelentésre, értetlenül áll a bejelentés előtt, hiszen alig két hete, április 28-án még arról tájékoztatta Szécsi Zoltán a város vezetését, hogy a csapat folytatja a bajnokságot és ha szükséges, négy mérkőzést is lejátszanak egyetlen nap alatt.

Kedden a DIGI Sport híradójának Szécsi Zoltán ügyvezető elnök elmondta, hogy nem a koronavírus-járvány a fő oka annak, hogy fizetésképtelenné vált az egri vízilabdacsapatot működtető kft.

„A kft-nek az ellehetetlenülését sokkal inkább egyetlen egy komoly ügy okozta. Egy két és fél évet felölelő NAV-vizsgálat, amely elég komoly megállapítással és hozzávaló szankcióval zárult” – nyilatkozta a DIGI Sport híradójának, a Sport24-nek telefonon Szécsi Zoltán.

13.10 Ügyintézés Egerben: pikk-pakk, fertőtlenítve végezhetünk

Munkatársunk osztotta meg tapasztalatait az egri kormányablakban tett látogatása után.

A hivatalban az ügyintézés időpontfoglalással vehető igénybe, ennek köszönhetően pedig gyorsan és gördülékenyen halad a munka. A járványügyi óvintézkedéseket maradéktalanul betartja a hivatal, aminek hála kollégánk fertőtlenítve, pikk-pakk végzett is.

Munkatársunk beszámolóját <<ITT>> olvashatja.

12.00 Az egri séf szerint a veszélyhelyzet még jobban összekovácsolta a Macok csapatát

A Dining Guide magazin Macsinka János séffel, a Macok Bisztró tulajdonosával készült interjújában arról kérdezte a szakembert, Heves megyében milyen hatással volt a járvány azokra a hazai kertészetekre, amelyek az utóbbi években teljesen az éttermek ellátására fókuszáltak mikrozöldekkel, csírákkal.

A séf beszélt a járványhelyzet vendéglátó szektorra gyakorolt hatásáról és arról a nézőpontváltásról, amin a tulajdonosoknak kellett átesni ebben a rendkívüli helyzetben.

Cikkünket <<IDE>> kattintva olvashatja.

9.40 Újra kinyit a mátraházai Lifestyle Hotel Mátra

Újranyitja május 15-én két szállodáját az Opus Global Nyrt. turisztikai divíziójához tartozó Hunguest Hotels, a többi, nem tartós felújítás alá kerülő szálloda többsége a tervek szerint legkorábban május 29-től, a pünkösdi hosszú hétvégére lesz újra foglalható – közölte az Opus Global és a Hunguest Hotels kedden az MTI-vel.

Május 15-én a szegedi Forrás és a mátraházai Lifestyle Hotel Mátra nyitja meg kapuit, a két – korlátozott szolgáltatásokkal – nyitó szállodába speciális ajánlatokkal foglalhatnak a pünkösdig tartó időszakban pihenni vágyók.

A Saliris Resort – Spa & Konferencia Hotel Egerszalók a tervek szerint május 29-től várja a vendégfoglalásokat.

Az újranyitások végleges időpontjai a városi fürdőkomplexumokkal összehangoltan, a fürdőket érintő korlátozó intézkedések feloldásának függvényében véglegesítik.

Az újranyitást fokozott járványügyi óvintézkedések előzik meg. A Hunguest Hotels saját Covid-kódexet készített a biztonság elősegítése érdekében, amelyből valamennyi munkatárs vizsgát tesz.

A szállóvendégek biztonsága érdekében fokozott és szigorú higiéniai szabályokat vezettek be, amelyeket folyamatosan ellenőriznek. A közösségi terekben fertőtlenítőpontokat helyeznek el, a megfelelő távolságtartás érdekében tágasabb elhelyezést biztosítanak az éttermekben, wellness pihenőterekben és minden közösségi térben – írják a közleményben.

8.45 Május 15-től újra járnak a kisvasutak Heves megyében

A korábban meghirdetett menetrend alapján, korlátozásokkal indul újra a vonatközlekedés Felsőtárkánynál, Szilvásváradon és a Gyöngyös – Mátrafüred közötti szakaszokon.

A vonatokon a szájmaszk használata ajánlott (illetve kötelező), ezen felül a vasútüzemek egyéb intézkedéseket is bevezetnek – tájékoztatja az utasokat a kisvasut.hu.

7:15 Nőtt a betegek száma Heves megyében, 17 igazolt fertőzöttet tartanak nyilván

Heves megyében a hétfő reggeli adatok szerint nőtt a fertőzöttek száma, 17 igazolt megbetegedést tartanak nyilván. A szomszédos megyék közül Nógrádban 25, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 64, Jász-Nagykun-Szolnok megyében pedig 23 igazolt fertőzöttről számoltak be.

7:00 3313 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 4 idős krónikus beteg

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3313 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 4 idős krónikus beteg. Ezzel 425 főre emelkedett az elhunytak száma, 1007-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1881 fő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában