Koronavírus: minden keddi infó egy helyen

Szűkebb hazánkban is folyamatosan hozzák az intézkedéseket a koronavírus elleni védekezés jegyében. Minden lényeges keddi infó egy helyen. Cikkünk folyamatosan frissül!

Heol

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

Frissülő cikkünkben folyamatosan számolunk be arról, hogy az új koronavírus elleni védekezés kapcsán a veszélyhelyzet milyen hatással van Heves megyére. Minden szombati infó, bejelentés egy helyen! Ossza meg velünk, hogyan tölti mindennapjait a veszélyhelyzet idején, illetve milyen tapasztalatai vannak az otthoni munkavégzéssel kapcsolatban! Írja meg tapasztalatait a [email protected] mailcímre!


20:30 Hivatali ügyek: enyhül a szigor Hatvanban

Az önkormányzati hírportál közlése szerint az egyik legfontosabb intézkedés, hogy e hét elejétől ismét fogadja az állampolgárokat az újhatvani iroda (Bezerédi út 2. szám), amit a hivatalos teendők intézése céljából hétfőn, szerdán és pénteken délelőtt 8-tól 12 óráig, kedden és csütörtökön pedig déltől 16 óráig lehet felkeresni. Az ügyféltérben egyszerre csak egy személy tartózkodhat – hívják fel a figyelmet a fontos szabályra.

A Kossuth téri városházán június elsejétől módosul a korábban megszokott fogadási rend, akkortól hétfőn és szerdán reggel 8-tól délután 4-ig, pénteken pedig 8 órától 12 óráig várják az ügyfeleket. Mindkét irodában csak indokolt esetben lehetséges a személyes ügyintézés, s előtte telefonon kell egyeztetni e szándékról. Akik az ügyfélszolgálatokon tartózkodnak, azok kötelesek a szájat és az orrot eltakaró eszközt viselni. A személyes ügyintézésre való várakozás során is be kell tartani az országos operatív törzs által javasolt, legalább másfél méteres védőtávolságot a fertőzésveszély elkerülésére.

Mint megtudtuk, a polgármesteri hivatal ügyintézői telefonon és a hivatali e-mail-címeken keresztül továbbra is megadják a szükséges felvilágosítást a hozzájuk fordulóknak. Az egyes szervezeti egységek és a munkatársak elérhetőségei megtalálhatóak a város hivatalos internetes oldalán.

20:00 Véradások Heves megyében

Véradást tartanak szerdán Egerben 10 és 15 óra között a polgármesteri hivatal üvegtermében, s 14 és 17 óra között Gyöngyössolymoson is a Bartók Béla út 2–4. szám alatt. Pénteken is várják a donorokat a segítségnyújtásra. Kálban 9-től 12 óráig a művelődési házban várják az adakozni vágyókat, Kompolton pedig a faluházban, délután fél kettő és fél öt között – közölte a Magyar Vörös­kereszt.

18:00 Túrákat is szervezhetnek már a népszerű Kékestetőn

– Most jobban ügyelünk a higiénia és a távolság betartására is. Indulás előtt mindenki kap egy tájékoztatót melyhez tartania kell magát – árulta el lapunk kérdésére Banka Zsolt, túravezető. Mint mondja a koronavírus járvány őket is váratlanul érintette, de a napokban már megszervezték az első túrát.

– Már év elején kidolgozott programmal álltuk elő, ennek egy része sajnos meghiúsult. Most viszont itt a remek alkalom, hogy mindenki pótolja a korlátozások ideje alatt kihagyott mozgást. Az ilyen tevékenység az egyik legjobb immunerősítő. Ugyan szabad levegőn vagyunk, de ha valamelyik résztvevőnk szeretné, hogy a többiek ne közelítsék meg, azt tiszteletben tartjuk. Rendszerint remek társaság jön össze a kirándulásainkon. Minden érdeklődőt, aki szeret a szabadban mozogni szeretettel várunk. A túrák szabályairól és jó tanácsokról bővebben a Kékestető oldalon tájékoztatókat is találhatnak – részletezte Banka Zsolt.

17:30 Visszatértek a kicsik a kerecsendi oviba

Május 25-től újra fogadják a gyermekeket az óvodákban. Az igényt előre jelezhették a szülők, s azt is tudatták velük, hogy a korábbinál jóval szigorúbb szabályokat kell betartani. Az első napon a kerecsendi Berekerdő Óvodába látogattunk el.

Barna Erika intézményvezető örömmel fogad bennünket. Miközben beszélgetünk, az udvaron már játszanak felszabadultan a kicsik. Láthatóan örülnek, hogy újra megnyílt az ovi.

Erikától megtudjuk, a szülőket időben értesítették, így ki-ki előzetesen jelezhette az igényét. Ennek ismeretében készültek a gyermekek fogadására, szigorúan betartva az erre vonatkozó szabályokat.

További részletek ITT olvashatóak.

13:00 További enyhítések lépnek életbe a hatvani polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán

Az önkormányzati hírportál közlése szerint az egyik legfontosabb intézkedés, hogy május 25-étől ismét fogadja az állampolgárokat az újhatvani iroda (Bezerédi út 2. szám), amit a hivatalos teendők intézése céljából hétfőn, szerdán és pénteken délelőtt 8-tól 12 óráig, kedden és csütörtökön pedig déltől 16 óráig lehet felkeresni. Az ügyféltérben egyszerre csak egy személy tartózkodhat – hívják fel a figyelmet a fontos szabályra.

A Kossuth téri Városházán június elsejétől módosul a korábban megszokott félfogadási rend, a jelzett időponttól hétfőn és szerdán 8-tól 16 óráig, pénteken pedig 8 órától 12 óráig várják az ügyfeleket. Mindkét irodában csak indokolt esetben lehetséges a személyes ügyintézés, s előtte telefonon kell egyeztetni erről. Az ügyfélszolgálatokon történő tartózkodás idején az ügyfelek kötelesek a szájat és az orrot eltakaró eszközt viselni. A személyes ügyintézésre való várakozás során is be kell tartani az országos operatív törzs által javasolt, legalább másfél méteres védőtávolságot.

Mint megtudtuk, polgármesteri hivatal ügyintézői telefonon és a hivatali e-mail címeken keresztül továbbra is megadják a szükséges felvilágosítást a hozzájuk fordulóknak. Az egyes szervezeti egységek és az ügyintézők elérhetőségei megtalálhatóak a város hivatalos internetes oldalán.

9:40 Elindultak a szakrendelések a Markhot Ferenc Kórházban

A korábban kapott előjegyzési időpontokat törölték, a betegeknek új időpontot kell kérniük. Szakrendelésekre előjegyzést kérni kizárólag telefonon, a kartonozó felhívásával lehet, ez nem vonatkozik a sürgős esetek ellátására – számolt be portálunknak Szegedi Erzsébet az intézmény sajtóreferense.

A kartonozó ad időpontot arra, hogy a beteg mikor hívhatja az adott szakrendelést. Ekkor orvossal konzultálhat, s panaszai alapján a szakorvos dönt a kivizsgálás szükségességéről és tájékoztatja a beteget a kivizsgálás menetéről. A sürgős beutalóval vagy előjegyzett időpontra saját maszkban érkező betegek a Rendelőintézet főbejáratánál lévő triázs ponton keresztül, kézfertőtlenítés, kikérdezés, dokumentációs kérdőív kitöltése után jutnak el a szakrendelésekre.

A radiológiai vizsgálatokra és a fekvőbeteg osztályokra felvételre érkezők a kórház Knézich Károly utcai főbejáratánál jelentkeznek. A CT, MR vizsgálatok időpontjáról a kórház értesíti a betegeket. A CT, MR és mammográfiai vizsgálatokra korábban kapott időpontokról a kórház telefonon egyeztet a betegekkel.

Műtétek

Azon betegeket, akiknek a járvány előtt már volt műtéti időpontjuk az egyes szakterületek folyamatosan telefonon keresik, és egyeztetnek új műtéti időpontot.

Laboratóriumi vizsgálatok

A sürgős laborvizsgálatok elvégzése a korábbiak szerinti rendben zajlik. A szakrendelések által igényelt laborvizsgálatok időpontjának meghatározása az adott szakrendelésen történik, a betegek erről a telefonos konzultáció során kapnak információt.

Sürgősségi betegirányítás

A sürgősségi osztályra érkező betegek az érkezéskor kivétel nélkül szájmaszkot kapnak, azonnali lázmérés történik, és a betegek kézfertőtlenítése is megtörténik. A sürgősségin a beteget egy személy kísérheti. Nagyon fontos, hogy a kézhigiénés szabályokat tartsák be a betegek és viseljenek

szájmaszkot, ügyeljenek a megfelelő távolságtartásra.

7:30 Nem nőtt a fertőzöttek száma Heves megyében, 13 megbetegedést tartanak nyilván

Heves megyében a vasárnap reggeli adatok szerint továbbra is 13 az igazolt megbetegedések száma. A szomszédos megyék közül Nógrádban 34, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 61, Jász-Nagykun-Szolnok megyében pedig 26 igazolt fertőzöttről számoltak be.

7:00 3771 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 8 idős krónikus beteg

Újabb 15 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3771 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 8 idős krónikus beteg. Ezzel 499 főre emelkedett az elhunytak száma, 1836-an pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1436 főre csökkent.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában