Koronavírus: minden szombati infó egy helyen

Szűkebb hazánkban is folyamatosan hozzák az intézkedéseket a koronavírus elleni védekezés jegyében. Minden lényeges szombati infó egy helyen. Cikkünk folyamatosan frissül!

Heol

Frissülő cikkünkben folyamatosan számolunk be arról, hogy az új koronavírus elleni védekezés kapcsán a veszélyhelyzet milyen hatással van Heves megyére. Minden pénteki infó, bejelentés egy helyen! Ossza meg velünk, hogyan tölti mindennapjait a megszigorított kijárási korlátozás idején, illetve milyen tapasztalatai vannak az otthoni munkavégzéssel kapcsolatban! Írja meg tapasztalatait a [email protected] mailcímre!

11:30 Heves megyében nem történt szabálysértés

Az Operatív törzs szombati sajtótájékoztatóján a Heves Megyei Hírlap arra volt kíváncsi, hogy Heves megyében hány emberrel szemben kellett intézkedni mert nem viseltek maszkot, illetve volt-e olyan vendéglátó egység, ahol nem tartották be a szabályokat.

9:00 Az egri Érsekkertet sem védik már a kordonok

Végre egy felszabadultabb hangulatú hétvégére készülhetünk a karantén kényszerű bezártságában töltött hetek után. Az egri Érsekkert sétaútjait sem zárják el a mostani hétvégén sárga kordonokkal a pihenni vágyó családok elől. A kisgyerekek is lekuporodhatnak a tó partján az üde zöld fűbe, vagy felülhetnek a hintákra.

Akinek kedve támad, túrázni indulhat akár a Bükkbe, hiszen a kirándulóhelyeket is megnyitják. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság három bemutatóhelye újra kitárja a kapuit a látogatók előtt, így már felkereshetjük a szilvásváradi Millenniumi kilátót, a Szalajka-völgyet. A Mátrában pedig akár egy kutyafogattal is elindulhatunk az ösvényeken. Reméljük, vége a bezárkózásnak.

7:30 16 igazolt megbetegedést tartanak nyilván Heves megyében

Heves megyében a péntek reggeli adatok szerint, 16 igazolt megbetegedést tartanak nyilván. A szomszédos megyék közül Nógrádban 25, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 63, Jász-Nagykun-Szolnok megyében pedig 23 igazolt fertőzöttről számoltak be.

7:00 3213 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 13 idős krónikus beteg

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3213 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 13 idős krónikus beteg. Ezzel 405 főre emelkedett az elhunytak száma, 904-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában