Koronavírus: újabb szakrendelések indulnak el a hatvani kórházban (friss infók)

Szűkebb hazánkban is folyamatosan hozzák az intézkedéseket a koronavírus elleni védekezés jegyében. Minden lényeges pénteki infó egy helyen. Cikkünk folyamatosan frissül!

Heol

Forrás: Albert Schweitzer Kórház - Hatvan

Frissülő cikkünkben folyamatosan számolunk be arról, hogy az új koronavírus elleni védekezés kapcsán a veszélyhelyzet milyen hatással van Heves megyére. Minden pénteki infó, bejelentés egy helyen! Ossza meg velünk, hogyan tölti mindennapjait a veszélyhelyzet idején, illetve milyen tapasztalatai vannak az otthoni munkavégzéssel kapcsolatban! Írja meg tapasztalatait a [email protected] mailcímre!


15:00 Újabb enyhítések lépnek életbe a kormányhivatali ügyintézésben

A járvány elleni sikeres védekezésnek köszönhetően hétfőtől újabb enyhítések jönnek a kormányhivatali ügyintézésben is. Időpontfoglalás nélkül is lehetséges május 25-től a kormányhivatali ügyintézés a tizenkilenc megyében. A fokozatosan bevezetett enyhítéseknek köszönhetően hétfőtől a veszélyhelyzet alatt lejárt okmányok cseréjét már előzetes bejelentkezés nélkül lehet intézni Budapesten is. A járványügyi helyzettől függően azonban továbbra is kiemelt fontosságú az egészség védelmét szolgáló óvintézkedések betartása – írja a kormányhivatal.

12.25 Május 23-tól visszaáll a miserend Lőrinciben

Széles László plébános közlése szerint a lőrinci Szent Mihály-templomban május 23-tól visszaáll a korábbiak szerinti miserend. Az első szentmise május 23-án, szombaton 18 órakor kezdődik, másnap, vasárnap pedig délelőtt fél 9-kor – írja a hatvanonline.hu és a Lőrinci Hírei Facebook-oldal is.

Akinek a járványhelyzet miatt elmaradt miseszándéka van keresse a plébános urat a 37/388-205-ös telefonszámon!

11.50 Nyitnak hétfőtől az óvodák és a bölcsődék Heves megyében is

– Hétfőtől megnyílik az összes óvodánk és bölcsődénk – kezdte péntek reggeli sajtótájékoztatóját Hiesz György, gyöngyösi polgármester. A visszajelzések alapján 530 gyermek veszi igénybe majd az ellátást.

Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere közleményben tudatta, minden bölcsőde és óvoda a szokott rendben megnyitja kapuit hétfőn.

– Egyetértve és támogatva a kormány döntését, minden intézményünk felkészülten, és mintegy 16 millió forint összértékű felújítási, karbantartási munkálatokat elvégezve várja a gyermekeket. A nyitás után is fokozott figyelmet fordítunk a biztonságra, ügyelünk a higiéniás biztonságra a gyermekek, szülők és a dolgozók tekintetében egyaránt – írta. Kérdésünkre elmondta, nem csökkentik az óvodákban és bölcsődékben dolgozók bérét.

A Hiesz György polgármester sajtótájékoztatóján elhangzott egyéb bejelentésekről <<ITT>> olvashat.

10.30 Újra várja a látogatókat az Egri Road Beatles Múzeum

A múzeumot 2015-ben nyitotta meg a két Beatles-rajongó, Peterdi Gábor és Molnár Gábor. A veszélyhelyzet miatt ők is kénytelenek voltak bezárni kapuikat, azonban az enyhítéseknek köszönhetően éltek a lehetőséggel, és újra kinyitottak.

9.05 Újabb szakrendeléseken indul újra az ellátás a hatvani Albert Schweitzer Kórházban

A kórház Facebook-oldalán értesítette a lakosságot, hogy a korábban újraindult szakrendelések mellett újabb ellátási részlegek nyíltak meg. Újra fogadnak betegeket a légzésrehabilitációs, a masszázs, a gyógytorna és a fizikoterápia szakrendelések.

Minden esetben előzetes időpont egyeztetést és a higiéniás előírások betartását kérik.

 

8.55 A Mátrafüredi Ifjúsági tábor is felkészült a gyerekek fogadására

8.40 Csökkent az ipar teljesítménye, kevesebb az export Heves megyében

Márciusban már jelentős volt a koronavírus-járvány gazdasági hatása. A KSH szerint a hazai ipari termelés volumene 5,6 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól, ha a munkanapok számát is figyelembe vesszük, tízszázalékos volt a visszaesés országosan.

Heves megyében az ipari cégek 135,7 milliárd forintnyi volumenben állítottak elő értéket, ami négyszázalékos visszaesés a tavalyi márciushoz és 4,3 százalékpontos csökkenés februárhoz viszonyítva. A régiós csökkenés háromszázalékos volt, Borsod megye még növekedésben zárt.

Az első negyedévet tekintve a Heves megyében termelő cégek 415,5 milliárd forintja 1,8 százalékos pluszt jelentett tavalyhoz képest, a régió 0,8 százalékos növekedésben volt. A KSH nyilvántartja a megyei székhelyű ipari cégek értékesítését is.

Ez Heves esetében az első negyedévben 358 milliárd forint volt, amelyből 46,2 milliárd volt belföldi eladás és 311,74 export. Előbbi 4,7 százalékkal nőtt, utóbbi 3,1 százalékkal csökkent a tavalyi első három hónaphoz ­képest.

8.25 Maszkokat, kesztyűket osztott a nemzetiségi önkormányzat Hatvanban

Bracso Krisztián, a helyi roma önkormányzat képviselője a zöldségpiac területén osztott védőfelszerelést Hatvanban.

A Roma Nemzetiségi Önkormányzat rendszeresen szervez különböző akciókat, így kiemelten foglalkoznak azzal is, hogy a roma közösségekben adottak legyenek a higiéniai termékek járvány ideje alatt is. A mostani akcióban a kétszáz mosható maszk mellett gumikesztyűket és harminc karton ruhát is adományoztak a rászorulóknak.

– Fontosnak tartjuk, hogy a világjárvány idején is segíteni tudjunk. Igyekszünk mindenhová eljutni, ahol szükség lehet még védőfelszerelésre. Emellett a ruhákat is szívesen hoztuk ki a helyszínre, melyet korábban a Johannita Segítő Szolgálat ajánlott fel nekünk – nyilatkozta a nemzetiségi képviselő.

A higiéniai védőfelszereléseket és a ruhákat örömmel fogadták az arra járók. Egyikük, Csóka Lászlóné szerint családjának is sokat számít a segítő szándék, amiben a roma önkormányzat hosszú ideje élen jár, nemcsak akkor, ha vészhelyzet van, hanem más alkalmakkor is.

7:30 Továbbra is 13 a nyilvántartott megbetegedések száma Heves megyében

Heves megyében a péntek reggeli adatok szerint 13 az igazolt megbetegedések száma. A szomszédos megyék közül Nógrádban 28, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 61, Jász-Nagykun-Szolnok megyében pedig 26 igazolt fertőzöttről számoltak be.

A változás a laboratóriumi kérőlapon megadott adatok és a beteg tényleges lakcíme közötti különbözőséggel magyarázható.

Cikkünket <<ITT>> olvashatja.

7:10 3678 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 3 idős krónikus beteg

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3678 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 3 idős krónikus beteg. Ezzel 476 főre emelkedett az elhunytak száma, 1587-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1615 fő.

Ajánlókép: illusztráció / Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában