Különleges jármű

2020.05.06. 14:33

Nagylelkű adományozók jelentkezését várják a kompolti polgárőrök

Civil kezdeményezés indult azért, hogy a Kompolti Polgárőrség egy minden időjárási és terepviszonyok között megbízható és bevethető kvaddal rendelkezzen. A Tarna mente falvait, természeti értékeit és az állatvilágot is hatékonyan őrizhetik, védhetik bel- és külterületi szolgálataik alkalmával.

S. S.

Fotó: Nemes Robert

Blahó Lászlótól, a Kompolti Polgárőrség parancsnokától megtudtuk, a közelmúltban megkereste a Can-Am kvadok magyarországi importőrének számító cég tulajdonosa, hogy – jelentős árkedvezményt biztosítva – segítenek nekik egy nehéz terepviszonyok között is jól használható, a feladataik teljesítéséhez maximálisan alkalmazkodó, többszemélyes kvad beszerzésében. Ehhez támogatókat keresnek.

Blahó László polgárőrparancsnok / Fotó: beküldött

- Régóta nagyrabecsüléssel figyeljük Blahó László parancsnok munkáját, melyet a Tarna mente és egész Heves megye közbiztonsága, természeti értékeinek védelme érdekében végez, ezért úgy döntöttünk, hogy egy olyan gépet szeretnénk a rendelkezésükre bocsátani, mely a szerteágazó mentési, szervezési, biztosítási feladatok bármelyikének ellátásában nagyszerű segítséget nyújthat – mondta Bóday Pál, aki aki az importőr céget képviseli.

Blahó László, a Kompolti Polgárőrség parancsnoka elmondta, hogy lehetőségük volt a Jet Power Hungary bázisán tesztelni ezt a különleges járművet, amely lényegében egy terepjáró, egy traktor, egy kisteherautó és egy motorkerékpár összes előnyét magában foglalja, és a járőröző polgárőr úgy érezheti, nincs többé előtte akadály, legyen szó akár egy fatolvaj vagy orvvadász feltartóztatásáról, a téli hóeltakarításról, egy idős, beteg ember gyors orvoshoz juttatásáról.

Szuper gép

- A Can-Am Traxter az Amerikai Egyesült Államokban szolgál a Nemzeti Gárdánál, Afrikában segíti az orvvadászat elleni küzdelmet, számos ázsiai ország katasztrófamentő szervezete használja, és a nemrég tomboló ausztráliai tüzek idején is mentettek vele. Úgy gondoltuk, a gép vételára felének felajánlásával, a Heves megyei média segítségével, kellő számú olyan támogatót állíthatunk magunk mellé, akik kipótolják az összeg másik felét – árulta el a részleteket Bóday Pál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában