Online vagy postai úton lehet halasztást kérni az óvodakezdésre

A Járási Kormányhivatalok munkáját is mélyen érintette a járványhelyzet. A veszélyhelyzet megszűnéséig nem lesznek földárverések és a gyermek óvodakezdésének halasztása is csak online vagy postai úton kérhető.

Molnár Helga

Forrás: Shutterstock

Fotó: New Africa

A hatályos jogszabályok alapján a szülők – május 25-ig benyújtott – kérelemben kezdeményezhetik a területileg illetékes járási hivatalnál gyermekeik óvodakezdésének halasztását – adta hírül a Heves Megyei Kormányhivatal a honlapján.

A járási hivatal e kérelem alapján felmentheti a gyermeket az óvodai foglalkozáson való részvétel alól azon év augusztus 31. napjáig, amelyben a gyermek a negyedik életévét betölti, ha ezt a családi körülmények indokolják.

A kérelem elektronikus úton, ügyfélkapun át írásban beküldhető. A kérelem mintája és az e-papír szolgáltatás használatáról szóló tájékoztató megtalálható a hivatal weboldalán, illetve ha postai úton szeretné eljuttatni a kérelmét, az illetékes járási hivatali osztályok elérhetősége ugyanitt fellelhető.

A megyei kormányhivatal azt is tudatta, hogy a veszélyhelyzet idején az egyes agrárszabályozási rendelkezések eltérő alkalmazásáról szóló kormányrendelet értelmében a mező- és erdőgazdasági hasznosítású földek árverésére nem kerülhet sor. Az elhalasztott árverések listája szintén megtekinthető az oldalon, összesen 12 értékesítés végrehajtása szünetel Eger, Hatvan, Gyöngyös és Füzesabony településeken. A kormányhivatal Agrárügyi Főosztálya az árverések új időpontjáról később tájékoztatja az érintetteket.

Arról is beszámoltak, hogy a hivatal munkatársai a múlt héten vért adtak. Az Eger Sikeréért Egyesület, mint a Heves megyei centrum cím birtokosa, az Országos Vérellátó Szolgálat és a Heves Megyei Vöröskereszt munkatársai várták a köztisztviselőket. Közel ötven hivatali dolgozó vett részt a véradáson.

Ajánlókép: illusztráció Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában