Ideiglenes járványügyi menetrend lép érvénybe a gyöngyösi vasútvonalon

Június 6-tól több vasútvonalon ideiglenes járványügyi menetrend lép életbe, a járatok egy része helyett pótlóbuszok szállítják az utasokat.

Heol

20200315 Szolnok Budapest Ceglésd Szolnok vonalon március 15-től járnak az emeletes vonatok. Képeink a Cegléden készültek. Fotó: Mészáros János MJ Új Néplap

Forrás: Új Néplap

Fotó: Mészáros János

Ahogy arról korábban beszámoltunk, június 6-tól egyes vonalszakaszokon a járatok egy része helyett pótlóbuszok szállítják az utasokat, bizonyos viszonylatokon pedig a párhuzamos utakon közlekedő helyközi buszjáratokkal lehet majd utazni. Az előírt védőtávolság a buszokon is betartható, hiszen a viszonylatokon közlekedő vonatok átlagos utasforgalma nem éri el a tízet, 11 vonal esetében pedig legfeljebb kettő.

A Vámosgyörk – Gyöngyös vasútvonalon a vonatok menetrend szerinti közlekedése ITT tekinthető meg.

Az ideiglenes járványügyi menetrendek bevezetése lehetőséget teremt arra, hogy a felszabaduló vasúti jármű és állományi kapacitásokat a MÁV a fővonali közlekedésre csoportosítsa át. A regionális közösségi közlekedés egységes menetrendjének kialakítása mellett a későbbiekben bevezethető az egységes és átjárható jegyértékesítési rendszer is.

Ideiglenes járványügyi menetrendekről további részleteket a MÁV oldalán olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában