Indul a nyári szezon a sarudi tóparton is

Készülnek a pozitív lehetőségek kihasználására a településen.

Sz. K.

Kücsön Gyula Fotó: Márkus Attila/Heves Megyei Hírlap

– Pár hete még bizonytalanság jellemezte a Tisza-tó partját, amikor a nyár lehetőségein gondolkodtunk. Ám az utóbbi idők járványügyi enyhítései reményt adnak a vállalkozóknak – fogalmazott Kücsön Gyula, az Élményfalu létrehozója.

Elmondta, több olyan, a tó életére pozitív hatású beruházás fejeződik be a Tisza-tó partján, amik arra ösztönzik a tározó körül munkálkodókat, hogy visszatérésre csábítsák a turistákat még idén. A Tisza-tavi nyaralóhajó-program elindítása és a kerékpáros körgyűrű megnyitása egyedi ajándék a térségnek. Sarudon is készülünk e pozitív lehetőség kiaknázására.

– Gőzerővel dolgozunk azon is, hogy a Kalandpart, az Élménystrand kibővülve, megszépülve várja a vendégeket – jelentette ki Kücsön Gyula.

Hozzátette, június elején átadják a strand új, fedett teraszát a Vízigesztenye Bisztró előtt, ez a hely időjárástól függetlenül fogadja majd a látogatókat.

Kücsön Gyula Fotó: Márkus Attila/Heves Megyei Hírlap

Már épül Közép-Európa legnagyobb Aquaglide vízi játszótere a parton. Már készen áll a szabadtéri ugrálópark tartószerkezete az új helyén, s június elején átadják a sarudi Tisza-tavi mászóbázist is. Hamarosan pedig befejezik a nyaralóhajóknak épített feltöltőpont és veszteglőhely kialakítását. Ugyancsak különlegessége lesz a Kalandpartnak a Matula Horgászpart és Piknik Zóna is.

Mindezeken túl kulturált, elkerített kutyastrandja is lesz a Kalandpartnak, s júniusban megnyílik egy hajós- és horgászbolt is.

Fontosnak tartják, hogy a part fejlesztései összekapcsolódjanak a településével. A cél, hogy a falu ne csak a turisták, hanem a község új lakói körében is népszerű legyen. Remélik, július elején már fogadhatja a helyi ízekre vágyókat az új, négy évszakos étterem is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában